Sevil Cenanoglu 'Kadınlar çözüm odaklı planlar yapmalı'

Dumankaya İnşaat Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Direktörü Sevgili Sevil Cenanoğlu konuğumuzdu


Sevil Cenanoglu 'Kadınlar çözüm odaklı planlar yapmalı'

Dumankaya İnşaat Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Direktörü Sevgili Sevil Cenanoğlu konuğumuzdu.

Bakın neler konustuk..



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Toplumun yüzde 50'sini oluşturan kadınların yaşam alanlarına bakıldığında, toplumsal hiyerarşide daima daha aşağıda yer almaya, bu şekilde yaşamaya ve çalışmaya mecbur bırakıldıklarını söyleyebiliriz. Ama kadınlar her zaman olduğu gibi iş dünyasında da sosyal hayatta da önlerine çıkan bariyerleri aşarak kendilerine alan açmayı başarıyorlar.

Ben özellikle kadın girişimciliğinin özendirilmesi ve kadınların ticari hayata daha fazla katılması konularında teşvikler oluşturulması gerektiğine inanıyorum. Ülkemizin katma değerli gelişimi için de kadınların daha fazla alanda başarılarını göstermelerine olanak tanınması gerekir.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Kendilerini bilgi ile ve yapacakları işin detayları ile donatsınlar.

Girişimci olsunlar.

Her zaman sorgulasınlar ve mutlaka hedef belirleyip yılmadan yollarına devam etmelerini tavsiye ederim. Son olarak da çözüm odaklı planlar yapmalarını öneririm.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Evin bulunduğu konum, ulaşımının hem işime hem de sosyal hayatımı devam ettirebileceğim çevreye yakın olması ev tercihinde önceliklerim arasındadır. Ayrıca depreme dayanıklı olarak yapılıp yapılmadığını da araştırırım. Bunun yanı sıra evin ısıtılmasında kullanılan sistemler de ev tercihimi olumlu ya da olumsuz etkiler. Bir de balkon. Bir evde mutlaka balkon olması gerektiğini düşünüyorum. Benim için balkon olmazsa olmazlardandır.

İstanbul’da oturmak için hangi semti, yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul’da oturmak için Anadolu Yakası’nı tercih ederim. Özellikle Kadıköy-Fikirtepe hattı son dönemde kentsel dönüşüm çalışmaları ile bölgenin popüler yerleşim yerleri arasında. Yatırım içinse istatiksel verilere baktığımızda İstanbul’un her bölgesi ayrı bir önem taşıyor. Yatırım için bölge ile birlikte projeyi gerçekleştiren firmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Firmanın bundan önce yaptığı projeler ve oradaki kazanç oranları da önemli tercih sebebimdir.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle evet. Kadın evde daha fazla zaman geçirdiği ve evle ilgili detaylara daha hakim olduğu için evin alımı ile ilgili son kararı da genellikle kendisi veriyor. Bu sebeple özellikle mutfak ev satışlarında evin en önemli satış unsurlarından biridir.