Mutfağımızdaki 6 Doğal Antibiyotik

Doğal antibiyotik etkisiyle bilinen yiyecekler hangileri? İlaç kullanımına ihtiyaç kalmadan mutfağımızdaki besinlerle antibiyotik alabilir miyiz? “Mutfağımızda bulunduracağınız birkaç besin ile bağışıklık sisteminizi koruyabilir, antibiyotik ilaçlar kullanmak yerine besinlerin doğal antibiyotik özelliklerinden yararlanabilirsiniz” diyen Diyetisyen Kübra Bal, bu besinleri şu şekilde sıraladı: 1


Mutfağımızdaki 6 Doğal Antibiyotik

Doğal antibiyotik etkisiyle bilinen yiyecekler hangileri?

İlaç kullanımına ihtiyaç kalmadan mutfağımızdaki besinlerle antibiyotik alabilir miyiz? “Mutfağımızda bulunduracağınız birkaç besin ile bağışıklık sisteminizi koruyabilir, antibiyotik ilaçlar kullanmak yerine besinlerin doğal antibiyotik özelliklerinden yararlanabilirsiniz” diyen Diyetisyen Kübra Bal, bu besinleri şu şekilde sıraladı:

1. BAL

 



Sabah kahvaltıda alacağınız 1 tatlı kaşığı bal antibakteriyal ve antiviral özelliği ile bağışıklığınızı korumaya yardımcı olurken gün içerisinde enerjinizi de artırır.
2. ZENCEFİL


Zencefilin içerisinde yer alan gingerol maddesi ağrı kesici, ateş düşürücü ve yatıştırıcı etki sağlar. İnce ince doğranmış 1 tutam zencefil, limon sıkılmış ılık suda 20 dakika bekletilip günde 2-3 kez içildiğinde boğaz ağrıları ve öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
3. SOĞAN/SARIMSAK


Neredeyse tüm yemek ve çorbalara ekleyebileceğiniz soğan ve sarımsak özellikle kış aylarında sofranızdan eksik edilmemesi gereken antibiyotik ve analjezik (ağrı kesici) özellikte iki besindi
4. ZERDEÇAL


 

Antimikrobiyal özellikteki zerdeçal, 1 bardak kaynar suda 5 dakika demlenerek günde 2-3 kez içilebilir.
5. ADAÇAYI


Antiviral özellikteki adaçayı, ağız ve boğaz iltihabı tedavisini olumlu yönde destekler. 3-4 gram yaprak 1 bardak sıcak suda 5-10 dakika demlenilip gargara yapılabilir.
6. ÇÖREK OTU


Bağışıklık sistemini destekleyen çörekotu, günde 1 tatlı kaşığı alınıp iyice çiğnenerek tüketilebilir.