Ebru Soykarafakılı 'Si Yapı 3 proje ile sektöre hızlı girdi ve adından sıkça söz ettiriyor'


Ebru Soykarafakılı 'Si Yapı 3 proje ile sektöre hızlı girdi ve adından sıkça söz ettiriyor'



 

Si Yapı Satış ve Pazarlama Koordinatörü Sevgili Ebru Soykarafakılı konugumuzdu. Kendisi ile yılları aşkın gayrimenkul sektörü tecrübelerini ve basarılarını konusmamızın yanısıra Sİ Yapı'nın büyük bir başarı ile devam ettirdiği projelerini konustuk. Satırlarımızda

 

 

Simart city 5000 metrekare alan üstüne kurulu 15 katlı, 186 konut  ve 2 bloktan oluşan  bloktan oluşan markalı ilk konut projeniz, firmadan bahseder misiniz?

 

Firmamız 26 yıllık bir firma sektörde eski bir geçmişi var. SUA İnşaat ile kardeş firmayız. Firmamızın geçmişe dönük gerek özel gerekse de kamu sektörüne yönelik yapılmış inşaatları var. Ama bu projemiz bizim gözbebeği projemiz.

Projenizin özelliklerinden ve avantajlarından bahsedebilir misiniz?

Simart projesi 5000 m2 üzerinde 2 bloktan oluşan ve 186 daireyi kapsayan bir proje. Aralık 2016 tarihinde teslimlere başlayıp yaşamı başlatacağız. Bölgenin ilk akıllı ev sistemlerini kullanan projesi olmanın artılarını çok yasıyoruz. Bizde akıllı ev dediğiniz zaman cep telefonu veya tabletinize bir uygulama indiriliyor. Bu uygulama sayesinde evde olmadığınız zaman yazın klimanızı kısın ısıtma sisteminizi evde olmadan devreye sokabiliyorsunuz. Prizlerinizi, odalarınızın ışıklarını ve perdelerinizi kapatıp açabiliyorsunuz. Yönetim ile akıllı panellerden birebir irtibata geçip aidat borcunuz dahil tüm konularda bilgi alabiliyorsunuz. Residence  konseptinde olduğumuz için misafirlerinizle girişten itibaren görüşebiliyor, taksi gibi özel ulaşım araçlarına residence personeli yardımıyla ulaşabiliyorsunuz.

Gri su sistemimiz ile bahçede kullanılan sularımız geri dönüşümlü oluyor. Peyzaj sulamasında kullanıyoruz, bu sistem aidatları düşürüyor. Pencere sistemlerimiz ve doğramalarımızda kullandığımız A+ kalite ürünler ile ısı yalıtımını kusursuz sağlıyoruz.

Sosyal alanlarımız ile çok öndeyiz. Ofis olarak da kullanılacak bloğumuzda toplantı salonlarımız, lobi ve kafeteryamız var. Diğer bloğumuzun altında ise kreşimiz var. Fitness, spa, yoga salonları, sauna, buhar odası var. Acık ve kapalı havuz sistemi ile yaz-kış havuz konforunuz var. Basketbol sahamız, parklarımız ve peyzaj alanlarımız çok farklı. Projemizin  %70’lik kısmını yeşil alanlar oluşturuyor. Otoparklarımız AVM otoparkları gibi, 3 katlı bu sebeple bölgedeki projelerden ayrılıyoruz. Site yönetimi de ayrıca ilk 3 sene firmamıza ait olacak

Ayrıca lokasyon açısından bölgeye finans merkezinin de gelmesiyle metro ulaşımı ve diğer ulaşım imkanlarına sahip olacak. Ulaşım ve Alışveriş ile ilgili sıkıntımız yok. Buraya gelen kişi istediği her şeye çok rahatlıkla sahip olabiliyor.



Arazi size mi ait? Daire tiplerinden bahsedebilir misiniz?

Projemiz kat karşılığı anlaşılan bir proje, kat maliklerimiz mevcut. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerinden oluşuyor ama metrekare oranlarımız dairelere göre farklılık gösteriyor.  Home ofislerimizin olduğu 1+1’ler 57 metrekare, diğer blokta 3 adet 73 metrekarelik 1+1 dairemiz var. 2+1’lerimizde 105 ve 107 metrekare olarak 2 tip var. 3+1’lerimiz ise standart 157 metrekare.

İnşaatın %kaçlık kısmı tamamlandı, bu zamana kadar getiri oranı nedir? Kişiler konutlarını kiraya vermek isteseler tahmini ücretler nereden başlamakta?

İnşaatımızın %70’liık kısmı bitmiş durumda, dış cephelerimiz bitti. Su anda daire içi ince işçiliğe başlandı. Getiri oranımız ise %40-45 diyebiliriz. Bölgedeki konut kira fiyatları 1500 TL’den başlıyor.

 

 Kadınlar genelde kendilerine hayal kurduran projelerden satın almayı tercih ediyorlar, bize Simart City’de yaşamı hayal ettirebilir misiniz?

Projelerimizde yer alan tüm daire tiplerinde mimari çözümlerimiz ile ön plandayız. Eve girdiğiniz zaman ölü alanlarımız yok. Kadın olarak dolaplara çok dikkat edilir, bizim 3+1 daire tiplerimizde dolap oranı çok yüksek. Ankastre sistemimiz son derece kaliteli. Mutfakta hazır olarak bulacağınız ankastre ürünler ile neyi nereye koymalıyım derdinden kurtuluyorsunuz. Oturduğunuz zaman keyifli bir manzaranız oluyor. 3+1 dairelerimizde balkonlarımız oldukça geniş. Sitemizde bir kadın gün içinde tüm ihtiyaçlarını giderebilecek.

 

Aidatlar, konut fiyatları ve ödeme koşullarından bahsedebilir miyiz?

Daire tiplerine göre farklılık gösterecek olmakla birlikte 250 TL ile 450 TL arasında farklılık gösterecek. Fiyatlarımız sahip olduğumuz özelliklerimizden dolayı bölgedeki diğer projelerden biraz daha farklı. 1+1’lerimiz 510 bin TL’den, 2+1’lerimiz 700 bin TL’den ve 3+1’lerimiz ise 1100 bin TL’den başlıyor. Kişiye özel ödeme seçenekleri yapabiliyoruz. Kredili ödeme yapabiliyoruz. %25 peşin ödeme kalan kısmını kredilendirebiliyoruz. Ayrıca sektörde bulunduğumuz dönemde gerçekleştirilen Emlak Konut kampanyası benzeri kampanya çalışmalarımız mevcut.  Kişiye özel ödeme planı oluşturduğumuz için sıkıntı yaşamıyoruz.

 

Projenizde şu anda satılmayan sadece 29 daireniz var, müşterilerinizin öncelikli tercih sebepleri ne oldu?

Öncelikli olarak lokasyon. Gelişmekte olan bir bölge ve finans merkezine yakın olması bizim için çok büyük avantaj oldu. Ayrıca yabancı müşterilerimiz de mevcut. Kendileri genelde nakit alım yapıyorlar.

İlave olarak akıllı ev sistemi kullanıyor olmamız satışlarımızda bizlere büyük kolaylık sağladı. Projemizi ön plan çıkardı. Ayrıca aile konsepti ve komşu ilişkilerini oldukça geliştirecek bir proje. Projemizi genelde  oturumcular tercih etti.

 

Satış ofisinden kadın-erkek müşteri davranışlarını bizlere biraz anlatabilir misiniz? Kadınların sözü geçiyor mu?

Kadın evi daha çok kullanan olduğu için son kararı kadınlar veriyor. Erkeler projenin artılarını ve eksilerini söylüyor ama en son kadınlar söz sahibi oluyor. Kadın müşterilerimizin projemize yönelik ilk merak ettikleri soru akıllı Ev Sistemleri üzerine oluyor.

Si Yapı’nın önümüzdeki dönem gerçekleştireceği projelerden bahsedebilir miyiz?

Şu anda 2 projemiz hayata geçecek. Bir tanesi Erenköy’de 3 bloktan oluşacak kentsel dönüşüm projesi. Sene sonu gibi başlayacak. İlave olarak Güneşli’de olan projemiz Ekim ayında ön satışta olacak. Ayrıca biz inşaat yaptığımız bölge çevresi içinde düzenlemeler yapıyoruz, peyzaj alanlarını geliştiriyoruz. Si Yapı 3 proje ile sektöre hızlı girdi ve adından sıkça söz ettiriyor

 

 

Son olarak yine kadınlara dönelim, Kadınlara gerek iş hayatı gerekse de özel hayatta bir kelime söylemek isteseydiniz bu ne olurdu? Ayrıca kadınların daha fazla gayrimenkul sektörünü tercih etmelerini nasıl sağlayabiliriz?

Aslında eskiden inşaat sektöre karşı bir ön yargı vardı. Son senelerde kadınlar inşaat sektöründe görev alıyorlar. Bizim şirketimizde bile kadın iş gücü oranı çok fazla ve kadınları destekliyoruz. Özellikle satış ofislerinde kadınlar en önemli iş gücü. Ayrıca kadın mimar ve mühendislerimiz de çoğaldı.

Kadınlara hayatın içinde olmalarını öneririm. Kadınlar sektör ayırt etmeksizin her sektörde olmalı ve bakış açısını sektöre katmalılar.