Jim Clark, Florida'daki 137 milyon dolarlık evini satışa çıkarttı

Silikon Vadisi’nin efsanelerinden Jim Clark, Palm Beach, Florida’daki 137 milyon dolarlık evini satışa çıkarttı


Jim Clark, Florida'daki 137 milyon dolarlık evini satışa çıkarttı

Silikon Vadisi’nin efsanelerinden Jim Clark, Palm Beach, Florida’daki 137 milyon dolarlık evini satışa çıkarttı. 6 bin 320 metrekareden büyük bir alanın yanında 10 yatak odası ve 13 banyosu ile ev görkemli bir sarayı andırıyor.



Silikon Vadisi’nin efsanelerinden Jim Clark bu ünvanını, 1995 yılında Marc Andreessen ile kurduğu web tarayıcısı Netscape ile elde etti. Clark’ın malvarlığının toplam değeri şu an 1.9 milyar dolar olarak biliniyor.

Business Insider’ın haberine göre, New York ve Hampthons’ın lüks muhitlerinde de birçok eve sahip olan emlak imparatoru Clark, Palm Beach, Florida’daki 137 milyon dolarlık evini satışa çıkarttı. 6 bin 320 metrekareden büyük bir alanın yanında 10 yatak odası ve 13 banyosu ile ev görkemli bir sarayı andırıyor. Evin içine göz atmaya ne dersiniz?



Clark’ın Il Palmetto adını verdiği aile konutu Palm Beach, Florida’da bulunuyor.



Malikâne, 1930’lu yıllarda, İtalyan Rönesans üslubundan esinlenilerek inşa edildi.



1991 yılında 11 milyon dolara satın alan Clark, evin restorasyonuyla dört yıl uğraştı.



Clark eve yeni odalar da ekletti. Hem içerisinde hem de balkonunda oturma alanları bulunan “Fas Odası” adındaki bu oda, misafirleri ağırlamak ve eğlendirmek için kullanılmaktaydı.



Malikânenin ana binasında 6 yatak odası, 2 asansör ve yaklaşık 15 metrelik tavan yüksekliğine sahip bir oturma odası bulunuyor.

İşte evin mutfaklarından bir tanesi…



Evde kireçtaşından yapılma sütunlarla çevrelenmiş bir şarap mahzeni de bulunmakta.