Elcin Özmert' Kadınlar cesur ve girişimci olmalılar'

Nuhoglu Satış ve Pazarlama Müdürü Elçin Özmert konuğumuzdu


Elcin Özmert' Kadınlar cesur ve girişimci olmalılar'

Nuhoglu Satış ve Pazarlama Müdürü Elçin Özmert konuğumuzdu.. Satırlarımızda



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye’de her şeyin değiştiği gibi iş hayatında da kadınların konumu oldukça değişti. Sektörünün en etkin firmalarının yöneticilerinin hatta sahiplerinin kadın olduğunu görünce artık hiçbirimiz şaşırmıyoruz. Kadının elinin değdiği her şeyin güzel olduğu, kadın gücünün pozitif yansımalara sebep olduğunu hepimiz kabul ediyoruz artık. Özellikle de benim gibi, eskiden erkek egemen bir sektöre girdiğiniz zaman bunun ne kadar doğru olduğunu daha iyi görüyorsunuz zaten.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Cesur ve girişimci olsunlar. Güçlerinin farkında olsunlar ve kesinlikle başkalarının kendilerini herhangi bir sebeple ezmelerine izin vermesinler. Ayrıca mutlaka yenilikleri, gelişmeleri çok yakından takip etsinler. Kendilerini geliştirmek için karşılarına çıkabilecek her türlü fırsatı iyi değerlendirsinler.

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Öncelikle lokasyon tabi ki. Kendimi rahat hissedebileceğim, ulaşım noktalarına yakın yerler tercihim olur her zaman. Tabi bir de evin iç hacminin efektif kullanılabilir olması çok önemli.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

Oturmak için tercihim her zaman Anadolu yakası olmuştur. Özellikle Bostancı – Erenköy arası. Denize yakın olmayan bir yer tercih etmiyorum genellikle. Yatırım için de; uzun zamandır sektörün içinden biri olarak şu an için en doğru semt Fikirtepe. Henüz değerini bulmayan ve her geçen gün değeri artan belki de tek lokasyon.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Güvende hissedeceğim, merkezi ve tabi ki mümkünse otoparkı olan bir ev tercih ederim.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

%90 karar mercii kadınlar. Kadının onaylamadığı evi hiçbir erkek almaz. Evi yaşayan, yaşatan kadınken onun içine sinmesi, kendine uygun bulması, ailesi için en iyiyi en detaylı şekilde kadının düşünüyor olması karar vermenin en önemli kriteri.