Canan Yetişti Satkın 'Bir işe başlamak başarmanın yarısı' değildir, tamamıdır'

 


Canan Yetişti Satkın 'Bir işe başlamak başarmanın yarısı' değildir, tamamıdır'

 



Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Bence ülkemizde kadın, iş hayatında çok büyük ve önemli bir alanı kaplıyor. Her alanda düzenleyici ve çok yönlülüğü ile iş hayatının olmazsa olmazı oluyorlar. Belki ‘annelik’ özelliği kadınlara güç ve azim yüklüyor olabilir. Ama kesinlikle sosyal yaşamda ve iş hayatında -her ne kadar yapı gereği daha duygusal olsak da- biz kadınlar erkeklere göre daha problem çözücü ve yenilikçiyiz.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Bence ‘bir işe başlamak başarmanın yarısı’ değildir, tamamıdır. Gözlemlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim; bizde girişimcilik ruhu biraz zayıf. Genç iş kadınlarına tek tavsiyem girişimci olun, gerisi zaten gelecektir 

Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

En önemli kriter semt faktörü olmuştu, ulaşım ve güvenlik açısından. Fakat çocuk olduktan sonra başka faktörler de eklendi diyebilirim. Özellikle oda sayısı ve asansör faktörü.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

İstanbul için Acıbadem’i seçtik ve bu seçimden gayet memnunuz, yatırım için Çekmeköy’ü düşünebiliriz.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?
Ev seçerken ulaşıma yakınlığına, aydınlık oluşuna, oda sayısına, balkon ve atıl kısımların büyüklüğüne, kaçıncı katta olduğuna özellikle dikkat ederim.

Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?
Yüzde yüz öyle olduğunu düşünüyorum. Yuvayı dişi kuşun yaptığını düşünürsek tercihi de dişi kuşun yapması gayet normal aslında  Şaka bir yana detaylar konusunda kadınların daha dikkatli olduğunu düşündüğüm için tercih konusunda da daha akılcı yaklaşımlarda bulunacaklardır.