Portakallı irmikli pasta

Portakallı irmikli pasta tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!


Portakallı irmikli pasta

Portakallı irmikli pasta tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!


Portakallı irmikli pasta tarifi malzemeler:
1 litre süt 10 kaşık şeker
10 kaşık irmik ½ portakal rendesi
1 paket vanilya
Tabanı için Kakaolu petibör bisküvi
50 gram tereyağı 3 yemek kaşığı süt
Üzeri için
3 çay bardağı portakal suyu
2-3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

Portakallı irmikli pasta tarifi hazırlanışı: Portakalları dilimleyip kalıbın kenarlarına dizin. Bisküvileri ufalayın, tereyağı ve sütle harmanlayın. Bisküvileri kalıbın altına dizin, elinizle iyice bastırın. Süt, şeker, irmiği koyup kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca vanilya ve portakal rendesini ekleyip iyice koyulaşınca altını kapatın. Bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyana kadar bekletin. Üzerine 3 çay bardağı portakal suyu ve kalan malzemeleri ocağa koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Soğuyan irmiğin üzerine sosu dökün. Oda ısısına gelince dolaba kaldırın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Mümkünse 1 gece dolapta bekletin.






İrmiğin Faydaları Nelerdir?

Kan Şekerini Yavaş Yavaş Yükseltir: İrmik içerisindeki yüksek protein değeri sayesinde, düşük glisemik indekse sahip bir besindir. Bu yüzden yavaşça sindirilir ve kan şekerinizi yavaş yavaş yükseltir. Doktorlarca, diyet yapanlara, şeker hastalarına ve insülin direnci sorunu olanlara, belli ölçülerde irmik tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
Yüksek Enerji Verir: İçerisinde bol miktarda karbonhidrat vardır. Bu da yüksek enerji sağlar. Aktif kişilerde, büyüme çağındaki çocuklarda irmik tüketimi önemlidir.
Tokluk Hissi Verir: İrmikdeki lifler, besleyici özelliği dışında, diyet yapan kişilerin tokluk hissetmelerini sağlar.
Kas Ve Sinir Sisteminin Çalışması: İçeriğindeki magnezyum sayesinde kas ve sinir sisteminin çalışabilmesi için gerekli olan minerali temin eder.
Hemoglobin İçin Faydası: Kanımızda oksijen taşımak ile görevli hemoglobin, demir minerali sayesinde verimli çalışır. İrmiğin içerisinde bolca bulunan demir minerali, hemoglobine fayda sağlar.
Kalp Ve Böbrek Sağlığına Faydası: Elektrolit, kalp ve böbrek için oldukça önemlidir. İrmikte bulunan potasyum sayesinde elektrolitler yeterli sayıda kalabilirler. Elektrolit eksikliği ölümcül sonuçlara sebep olabilir.