Bahçelerde kış bakımı nasıl yapılır?

Bahçe dekorasyonu konusunda en önemli konulardan biri olan Bahçelerde Kış Bakımı sonbaharın bitmesiyle kapımıza dayanan ve şartları oldukça zorlu olan kışa karşı bahçelerimizi korumaya yönelik tedbirleri kapsar.


Bahçelerde kış bakımı nasıl yapılır?

İlkbahar ve yaz aylarında eşsiz güzellikte bahçelere sahip olmanın tek yolu kışın bahçelere yapılan düzenlemelerdir. Kış aylarında bahçenizdeki toprağı mineraller ve doğal besinlerle beslemeniz gerekir. 

Böylece çok daha sağlıklı çimlere sahip olabilirsiniz. Çimlerinizin ve diğer bahçe bitkilerinin bakımı, size ilk bahar ve yaz aylarında daha mükemmel bir yeşil alan sunacaktır. Bunun için kış hazırlık gübresi satan firmalardan çimlerinizi coşturacak gübreler satın alarak ve bahçenizde kullanarak çok daha verimli bahçelere sahip olabilirsiniz. 

Çim Coşturan Hazır Gübre

Olumsuz hava koşulları kar yağması don olayı ve şiddetli rüzgar sağanak yağmur bile çimlere zarar verir. Bahçelerin halısı niteliğinde çimleri korumak için çim coşturan gübre satın alarak kullanabilirsiniz.

Böylece plastik kovalarda satılan gübre ile çimleriniz için gerekli mineral ihtiyacını karşılamış olabilirsiniz. 500 m kare alan için yeterli olan 10 kilo ağırlığında çim coşturan kışa hazırlık gübresini satın alarak bahçelerinizi ilk bahara ve yaza hazırlayabilirsiniz.