Evinizin havasını değiştirecek pratik dekorasyon önerileri

Küçücük bir dokunuş bütün evi değiştirmeye yetiyor da artıyor. Peki bu küçük dokunuşları hem pratik hem de daha estetik hale getirmek için ne yapmak gerek? İşte evinizin havasını değiştirecek pratik dekorasyon önerileri


Evinizin havasını değiştirecek pratik dekorasyon önerileri

Dekorasyon ve tasarım sanatının ortaya çıkış amacı yalnızca estetik kaygıları dindirmek değil, insanların yaşadıkları yerlerin gündelik hayatlarına olan etkilerinin farkındalığıyla yaşam kalitelerini yükseltmektir aynı zamanda. Konfor, huzur, rahatlık, sağlıklı bir ortam, dekorasyon incelikleri ve ustalıkları ile ortaya çıkar. Gündelik yaşamınızda enerjik, neşeli, pozitif ve huzurlu zamanlar geçirmenin yolu aslında yaşam alanlarının dizaynından geçiyor diyebiliriz. Etrafımızdaki renkler, dokular, tasarımlar bize olumlu ya da olumsuz enerjiler veriyor. Karanlık, loş, dağınık ve eski püskü eşyalarla dolu bir odada kendimizi daha kötü hissetmemiz de bundan kaynaklanıyor. Zaten bu yüzden hepimiz zaman zaman evlerimizde değişime ihtiyaç duyarız, odalar bazen bizi sıkmaya, boğmaya başlar. Ancak tabii ki her canımız istediğinde mobilyaları değiştirmek de hem ekonomik hem de pratik açıdan pek mümkün değil. Ancak bu sıkıldığımız odalara farklı dokunuşlarla renk ve farklı enerjiler katamayacağımız anlamına gelmiyor!

İşte kopya çekebileceğiniz birbirinden güzel ve pratik, üstelik ekonomik dekorasyon fikirleri!

Alışılmamış aydınlatmalar 

 (Studio Paola / homify.com.tr)

Işıklandırma bir yaşam alanının enerjisini belirleyen en önemli ögelerden biridir ve bunu aslında lambalarınızdaki ampulleri yenilediğinizde dahi fark edebilirsiniz. Farklı ve sıra dışı modellerde kuvvetli bir ışıklandırma ünitesi ise odanın enerjisini bir anda yükseltecek ve yepyeni bir atmosfer yaratacaktır.

Duvar çıkartmaları

 

(FormaFantasia / homify.com.tr)

O kadar ekonomik ve o kadar etkili bir çözüm ki! Fiyat-performans oranı açısından en verimli seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik tarzınıza ve zevklerinize uygun renk ve desenlerden istediğiniz çıkartmayı seçebilir ve hatta sıkıldıkça da bu çıkartmaları değiştirebilirsiniz.

Çiçeklendirin!

(Pflanzenfreude / homify.com.tr)

Koltuk kılıfları

(Els Creations / homify.com.tr)

Listemizdeki en zahmetli seçenek olabilir ama buna değecek! Eskimiş ve demode olan koltuk ve kanepelerinizi atıp yeni mobilyalar satın almak bütçenizi aşıyorsa üzülmeyin, zaten artık “ileri dönüşüm” adı verilen eski eşyaların yenilenerek değerlendirildiği çevresine ve doğaya duyarlı ve tüketim alışkanlıklarının değiştiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu yüzden eski oturma grubunuz kılıfları yenileyerek yepyeni ve son moda bir koltuk takımına dönüşebilir!

Canlı renkli kırlentler

(Reis London / homify.com.tr)

Oturma grubunuza taze bir doku katmanın en kolay yolu canlı renkli kırlentler eklemektir. Ekstra kırlent ve yastıklar oturma odanızda hem konforlu ve sıcak bir görünüm, hem de yeni ve değişik bir ortam yaratacaktır.

Nevresim ve çarşaflar

 (Yohan May Design / homify.com.tr)

Tekstil ürünleri dokunma duyumuz için oldukça önemli unsurlar ve dekorasyon söz konusu olduğunda çoğunlukla gözümüzden kaçan ayrıntıları oluşturuyor. Sadece çarşaf, nevresim gibi tekstil ürünlerinizi yenileyerek yaşam alanlarınızda tazelik oluşturabilirsiniz.

Havluları yenileyin

 

(Tona by Rika Kawato / homify.com.tr)

Gözden kaçan ve eskidikleri fark edilmeyen bir diğer aksesuar da sıklıkla kullanılan ev havluları. Hem banyodaki hem de mutfaktaki eskimiş ve rengi solmuş havlularınızı yeni ve canlı havlularla değiştirdiğinizde içerideki enerjinin bu denli dönüştüğüne inanamayacaksınız.

Aromatik mumlar

 (Press Profile / homify.com.tr)

Koku gündelik hayattaki modumuzu belirleyen en önemli duyulardan biri ve evimizde de hoş kokulu ortamlar yaratmak oldukça etkili olacaktır. Kokulu aromatik mumlar özellikle sonbahar ve kış aylarında romantik ve dinlendirici sıcak bir atmosfer yaratırlar.

Kara tahtalar

 (Diego Alonso / homify.com.tr)

Biliyorsunuz ki kara tahtalar geri döndü! Çocuk odalarından mutfaklara kadar artık her yaşam alanını süsleyen birer aksesuar olarak kullanılıyorlar. Üstelik kara tahta yapmak çok kolay ve ekonomik. Tek ihtiyacınız olan bir kutu kara tahta boyası, bir fırça ve bir parça kullanılmayan ahşap yüzey!

Çekmece ve dolap kulpları

 

(Mandarina Home / homify.com.tr)

Çekmecelerinizin ve dolaplarınızın kulplarını sıra dışı ve farklı kulplarla değiştirin. Bu ufacık detayların evinizi ne kadar değiştireceğine inanamayacaksınız!