Kar Group, 2018 yılında 180 milyon TL’lik yatırım planlıyor


Kar Group, 2018 yılında 180 milyon TL’lik yatırım planlıyor

 

 

Türkiye’nin en büyük müteahhitlik firmalarının tedarikçisi konumundabulunan Kar Group; yeni yatırımlar için kolları sıvadı. Kar Group, 2018 yılında madencilik, yapı kimyasalları ve inşaat alanında 180 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor.

 

Yarım asır önce Pendik’te madencilik faaliyetleriyle iş hayatına adım atan ve bugün Marmara Bölgesi’nin en büyük entegre tesisinin de sahibi olan Kar Group, atılım yılı ilan ettiği 2018’de180 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.

 

Agregadan hazır betona, kireçten, asfalta prefabrik beton elemanlarından yapı kimyasallarına kadar geniş üretim faaliyetlerinin yanı sırayol müteahhitliği ve hafriyatçılık faaliyetlerini de yürüten Kar Group, inşaat sektöründe de büyüme kararı aldı. 

 

Çalışmaları ve yatırım planlarıyla ilgili bilgi veren Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü,Türkiye’nin en büyük müteahhitlik firmalarının tedarikçisi konumunda bulunduklarını söyledi. 

Üçüncü “Karadeniz İnşaat ve Beton Sanayi Anonim Şirketi(KİBSAŞ) olarak İstanbul Sanayi Odası’nın düzenlediği İSO 500’ün içerisinde yer almaktayız. Çalışmalarımızı İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova’da hazır beton, agrega, asfalt, kireç, yapı kimyasalları ve prefabrik beton elemanları fabrikalarımızda ve 15 farklı bölgede faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Şimdi bunlara ek olarak yeni yatırımlarımız da olacak. Üretimi seven bir firma olduğumuzdan sanayi yatırımlarımıza durmadan devam ediyoruz.

 

İnşaatta da büyüyecek

 

2018 yılında Elazığ'da yapı kimyasalları üretecek bir fabrikayı Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisine açacağız, ürettiğimiz malzemeler ile Doğu bölgelere  hizmet vermeyi hedeflediğimiz teknolojik bir fabrika olacak. Oradaki yatırımımızın tutarı20milyon TL’yibulacak. 

Bursa'nın Kayapa bölgesinde çevreye duyarlı olarak hayata geçireceğimiz agrega ve beton Tesislerinin yatırım tutarının ise 40milyon TL’yi bulacağını tahmin ediyoruz. Bunun yanı bir yandan da fabrikalarımızda revizyon çalışmalarımız devam ediyor.

 

Öte yandan; ön talep toplama aşamasında olduğumuz ve 120milyon TL’lik bir yatırım değeriyle Pendik’te hayata geçireceğimiz ‘KarYapı Edonia Garden’ projemiz var. Bu projelerin devamı gelecek, inşaatta da büyüyeceğiz. 

 

Tüm bu yatırımların tutarının180milyon TL’yi bulacağını tahmin ediyoruz. Bunların dışında iş alanlarımızdan biri olan yol müteahhitliğinde devam eden 10’a yakın şantiyemiz ile asfalt ve beton yollar yapmaya devam ediyoruz. Kocaeli Kandıra’dan İstanbul Beykoz ilçesinekadar olan tüm ilçe ve Büyükşehir ihalelerine iştirak sağlamaya çalışıyoruz. Kendi hinterlandımız içinde hareket etmeyi seviyoruz” diye konuştu.

 

2017 yılını 500 milyon TL ciroyla kapatmayı planladıklarını belirten Şenol Üçüncü, 2018’de de bu rakamların yüzde 5’in üzerinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Üçüncü, yaklaşık bin kişiye istihdam sağladıklarını da sözlerine ekledi.