Nur Eğilmez 'Kadın sosyal hayatta aile ve toplum arasındaki bağdır.'


Nur Eğilmez 'Kadın sosyal hayatta aile ve toplum arasındaki bağdır.'

 

Kadıncaemlak olarak sektörün lider kadın profesyonelleri ile biraraya gelmeye devam ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz Bumerang Kartal Satış ve Pazarlama Yönetmeni Nur Eğilmez. Vizyonu ve ışığı ile haftanın ilk iş gününü umut ile kapatacaksınız

 

Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak gerek iş gerekse de sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Kadın sosyal hayatta aile ve toplum arasındaki bağdır. Denge,ilk eğitmen ve medeniyettir. Cumhuriyet sonrası kadına verilen önem ve haklarla birçok dalda kendini göstermiştir. İş dünyasında analitik ve sabırlı oluşu,yeniliğe gelişime açık oluşu,detaycı ve azimli oluşu ile yerini almış olup,birçok dalda kendini göstermiştir.

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

İyi bir eğitim ve donanım sonrası kararlı ve risk almayı göze alabilen, başarısızlıktankormayan,sabırlı, yenilikçi olan kişiler iş dünyasında kendini mutlaka göstereceklerdir.

 Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?

Lokasyonunun merkezi oluşu, güvenlikli ve kullanışlı oluşu önemlidir.

İstanbul’da oturmak için hangi semti ve Yatırım yapmak için hangi semti seçersiniz?

Lokasyon olarak merkezi ,toplu taşıma araçlarının 7/24 kullanıldığı ana arterler üzerinde etrafında okulların alışveriş merkezlerinin hastanelerin  olduğu, sosyal donatı alanlarının olduğu en son deprem yönetmeliğine göre yapılmış yerleri oturum için seçerim.Yatırım içim bütçeye de uygunluğu göz önünde bulundurarak,gelişimeaçık,zıplamaya hazır bölgeleri tercih ederim.

Ev seçerken nelere dikkat edersiniz?

Lokasyonuna,Projesine ,kalitesine,tapusuna..proje ise ruhsatlarına izin belgelerine,tefrişli planına kullanabilirliğine,ortakalanlarına,aidatına…v.b

 Ev satın alma kararında kadınların asıl karar mercii olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle tek bir cümle ile (bunca yıldır bu işin içinde olan kişi olarak…) Evet..Tek karar mercii kadınlardır.