Bu evler görenleri şaşırtıyor!

Dünyanın farklı ülkelerinde birbirinden ilginç ev tasarımlarına imza atılıyor. Kimi büyük bir piyano, kimi güneşe göre şekil alıyor, kimiyse korkunç bir timsahı andırıyor... İşte dünyadan benzersiz ev tasarımları!


Bu evler görenleri şaşırtıyor!

Dünyanın farklı ülkelerinde birbirinden ilginç ev tasarımlarına imza atılıyor. Kimi büyük bir piyano, kimi güneşe göre şekil alıyor, kimiyse korkunç bir timsahı andırıyor.. 

Timsahın midesine inmiş bir ev

Fildişi Sahili’nin başkenti Abidjan’da yaşayan Thierry Atta, harabe evinin bahçesine yeni bir ev inşa etmiş. Ancak bu ev diğerlerinden biraz farklı... Timsah şeklinde yapılan ev oldukça ürkütücü.


Star Wars’dan ilham alındı

“Star Wars 7: Güç Uyanıyor” serisiyle son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan Star Wars efsanesi, Güney Koreli mimarlık firması Moon Hoon Architects’e de ilham verdi. Aile üyelerinin hayalleriyle biçimlenen evde, bir kitap rafından gizli geçiş sizi Darth Vader’ın kontrol odasına çıkarıyor!


Güneş neredeyse ev orada!
Florida’daki Güneş Yörüngesi Evi (Sun Path House), isminden de belli olduğu gibi güneşi takip ediyor. Christian Wassmann tarafından tasarlanan ve 1930’lardan kalma bir bungalovun yanına ek olarak yapılan evi taşıyan spiral brüt beton duvar, güneş açısına göre şekil alıyor.

Piyano evin kemanlı girişi

Girişinde dev bir keman bulunan bu dev piyano evin, üstü açık çatısı da gölgelik olarak hizmet veriyor. 


Airbus A380 ev olursa...

Lübnan’ın Miziara şehrindeki bu uçak ev, bir Airbus A380 şeklinde tasarlanmış. 


Kubbe evler

2007 yılında Endonezya’nın antik kenti Yogyakarta’daki depremde evlerini kaybedenler için yapılan bu 70 kubbe ev, farklı bir görüntü sunuyor.


50 yıldır bir kayanın üzerinde 

Bu ev Sırbistan’ın Drina nehrinde bir kaya üzerinde duruyor. Bir grup genç tarafından 1968’de barınmak için yapılan bu ilginç ev, yaklaşık 50 yıldır sel ve fırtınaya meydan okuyarak sapasağlam duruyor. 


Urban Cactus, Rotterdam, Hollanda


Urban Cactus, Rotterdam, Hollanda


Stone House, Portekiz


Stone House, Portekiz


Erwin Wurm House Attack, Viyana, Avusturya


Erwin Wurm House Attack, Viyana, Avusturya


Kansas Şehir Kütüphanesi, ABD


Kansas Şehir Kütüphanesi, ABD