Evinize iyi gelecek dekoratif ipuçları

Gününüzün başladığı ve sona erdiği, ruh halinizi doğrudan etkileyen ve stilinizi yansıtan en önemli mekanların başında eviniz gelir. İçindeki her bir detayı bütünüyle size ait olan yaşam alanlarınızı "en iyi haline" getirmek elinizde.


Evinize iyi gelecek dekoratif ipuçları

Kendinizi en huzurlu, en rahat ve en ait hissettiğiniz yer eviniz olmalı. Dekoratif anlamda bunu sağlamak için pek çok farklı yola başvurabilir, eviniz için dekorasyon önerileri alabilirsiniz. Ancak dekorasyona dair iki altın kuralı yerine getirdiğinizde işin büyük kısmını başarmış sayılırsınız. Mümkün mertebe ferah alanlar yaratın ve evinizi kendiniz için en fonksiyonel hale çevirin. Bu iki temel hedefi gerçekleştirmek için işinize yarayacak ipuçları ise burada! Ayrıca yılbaşının yaklaşmasıyla beraber, burada yer alan önerilere göre sevdiklerinize dekorsayon konusunda harika yılbaşı hediyesi alabilirsiniz.

Küçük Alanları Genişletmenin Yolları

Yaşam alanlarına dair sıklıkla şikayet edilen durumların başında özellikle bazı odaların küçük olması gelir. Ancak üzülmeyin; küçük alanları genişletmenin dekoratif anlamda denenmiş ve kanıtlanmış bazı yöntemleri vardır. Söz konusu yöntemlerin başında açık renkleri tercih etmek gelir. Evinizin duvarları için olabildiğince açık renk boyaları ya da duvar kağıtlarını tercih ederseniz odalar olduğundan çok daha geniş görünür. İkinci etkili yöntem ise aynalardan yararlanmaktır. Özellikle salonda rahatlıkla kullanabileceğiniz iri aynalar ortama derinlik verir ve aynı zamanda aydınlık bir atmosfer yaratır. Eğer yaşam alanlarınızın darlığından şikayetçiyseniz iri ve hantal mobilyalardan uzak durmalı, bunun yerine köşe oturma gruplarını tercih etmelisiniz. Bu şekilde salonunuz daha ferah ve derli toplu görünür.

Salonlarınızı olduğundan daha geniş göstermek ve yerden kazanmak için uygulayabileceğiniz bir başka dekorasyon önerisi ise kitaplıklarla ilgilidir. Büyük ebatlara sahip ve çok yer kaplayan kitaplık yerine boş duvarların üzerine monte edebileceğiniz rafları tercih edebilirsiniz. Bu şekilde salonunuzun zeminini komple kapatmak yerine, müsait duvarların üzerinde ekstra alanlar yaratmış olursunuz. Ayrıca bu türden modern çizgilere sahip raflar salonunuza küçük estetik dokunuşlar olarak geri döner. Aynı şekilde tv ünitesi olarak tüm duvarı boydan boya kaplayanları değil bağımsız raflardan oluşan bir ünite tercih edebilir, bu şekilde salonunuzu daha geniş gösterebilirsiniz. Eğer sehpa kullanıyorsanız fazla yüksek olmayan ve toplandığında minimum yer kaplayan modelleri tercih edin. Örneğin; koltuk aralarına girebilen sehpalar, fonksiyonel kullanıma sahip olmaları ve neredeyse hiç ekstra yer işgal etmemeleri açısından avantajlıdır. Yatak odanızda da yine fazla cüsseli olmayan mobilyalar ve yüksek bir yatak seçerek ferah bir alan elde edebilirsiniz. Daha geniş banyolar için hayata geçirebileceğiniz iki önemli ipucu ise renk yansıtan ışıklandırma sistemleri ile şeffaf camlı duşakabinler kullanmaktır. Son olarak evinizi aydınlatırken tavandan asmalı lambalar yerine lambader kullanmak ve olabildiğince uzun modelleri tercih etmek, sizi daha geniş bir ev hedefine götürecek olan ipuçları arasında yer alır.

Hayatınızı Kolaylaştıracak Dekorasyon Fikirleri

Eviniz için dekorasyon önerileri arasında ikinci temel konu, fonksiyonelliği ve kullanışlılığı ön plana çıkaran dekoratif ipuçlarını içerir. Günün büyük bir kısmını geçirdiğiniz ve size ait olan evdeki yaşamınızı kolay ve pratik bir hale getirmek için farklı dekoratif ipuçlarından yararlanabilirsiniz. Her şeyden önce evi gereksiz mobilyalarla ve objelerle doldurma hatasına asla düşmeyin. Evinizin eşyalara değil size ait olduğu gerçeğini ve kendiniz için maksimum alanı yaratma hakkınızı es geçmeyin. Çekmeceli ve bazalı mobilyalar her zaman işinize yarayacaktır. Ne kadar fazla depolama alanı o kadar az dağınıklık ve o kadar düzenli bir yaşam alanı! Gardırop ya da mutfak dolabı gibi derinliği olan mobilyalar için iç aydınlatmalar kullanarak ulaşmak istediğiniz giysi ve eşyalara çok daha kolay ve hızlı bir biçimde ulaşabilirsiniz.

Mutfakta kullanabileceğiniz bir diğer hayat kolaylaştırıcı dekorasyon önerisi, içini türlü çeşit gıda ürünüyle doldurduğunuz kavanozların üzerine etiket yapıştırmaktır. Böylece içinde ne olduğunu görmek için fazla vakit harcamamış olursunuz. Etiketleme işini daha dekoratif ve şık bir şekilde yapmak için renkli bantlardan yararlanabilirsiniz. Söz konusu size geniş ve huzurlu alanlar vermek ile günlük hayatınızı kolaylaştırmak olduğunda eviniz için dekorasyon önerilerinin sınırı yok. Kendi ihtiyaçlarınız ve yaratıcılığınız doğrultusunda pek çok farklı dekoratif çözüm icat edebilirsiniz. Bunun için ihtiyaçlarınızı belirlemeniz ve gereken malzemeleri almanız yeterli.