Kasap Döner 2018'de ABD'de şube açacak!

Alışveriş merkezlerinin görünür yerlerinde yabancı markalara öncelik tanındığını söyleyen KasapDöner’in Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş, 2018 hedeflerine de değindi..


Kasap Döner 2018'de ABD'de şube açacak!

Son zamanlarda gıda markaları, alışveriş merkezlerinde istedikleri alanlarda yer bulamamaktan yakınıyor. Türk gıda markalarının artık dünyaya açıldığını belirten sektör temsilcileri Türkiye'de ise özellikle AVM'lerde geri planda bırakıldıklarını söylüyor.   Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli 'yerli ve milli' vurgusu yaptığını hatırlatan KasapDöner Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Sarıtaş, bunun AVM'lerde çok dikkate alınmadığını belirtti.

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre Sarıtaş, "AVM'lerin görünür yerlerinde pizzacı, hamburgerci, yabancı zincir kahve markalarına öncelik tanınırken pideci, dönerci ya da yerli zincir kahve markaları daha arkalarda kalıyor. Öncelik tanınmıyor" dedi.   Sarıtaş, birçok ülkenin kendi lezzetlerini korumak için özel çalışmalar yaptığını belirterek "Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da döner tartışması yaşanmış ve dönerin yasaklanması gündeme gelmişti. Bu tartışmanın altında yatan asıl sebep Türk dönerine olan ilgi. Hem çok sevilmesi hem talebin artması, pizza, hamburger gibi dünya zincirlerini rahatsız etti" diye konuştu. Avrupa'da yerel lezzetlerin korunması amacıyla özel çalışmaların yapıldığını belirten Sarıtaş, "Venedik makarna ve pizzayı korumak için dönerciye izin vermiyor. Fransa markalarına öncelik tanıyor. Bizim böyle bir talebimiz yok ama arka plana da atmasınlar" şeklinde konuştu.  

2018'DE ABD'DE 

Sarıtaş KasapDöner'in 2018 hedeflerini de paylaşarak "Bu yıl yurtiçi ve yurtdışında toplam 52 şubeye ulaştık. Gelecek yıl 100 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Döneri dünya markası yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve hamburger çocuklarına döner yedirme iddiasında bulunduklarını aktaran Sarıtaş, "2018'de hamburgerin ana vatanı olan ABD'de şube açacağız" dedi.