MİNT Çağlayan Türkiye’de EDGE Ön Sertifikası Alan İlk Konut Projesi Oldu


MİNT Çağlayan Türkiye’de EDGE Ön Sertifikası Alan İlk Konut Projesi Oldu

 

Yeni nesil şehir apartmanları yaratarak sektörde hızla büyümeye devam eden MİNT, MİNT Çağlayan projesini 'EDGE’ sertifikası ile taçlandırdı. MİNT Çağlayan, Enerji ve Su tüketim kategorisinde yüzde 30’a varan, Malzeme Kategorisinde ise yüzde 51’e varan tasarruf oranları ile, Dünya Bankası’nın kuruluşu olan International Finance Corporation (IFC) tarafından geliştirilen EDGE sertifikasını almaya hak kazandı.

 

MİNT; enerji, su ve hammadde kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak hayata geçirdiği MİNT Çağlayanprojesinde, yakaladığı tasarruf rakamlarıyla Türkiye’de, Dünya Bankası kuruluşu olan IFC tarafından geliştirilen  EDGE sertifikasını almaya hak kazanan ilk konut projesi oldu. 

MİNT Çağlayan tasarım aşamasından itibaren enerji, su ve hammadde kaynaklarını en verimli kullanacak şekilde planlanarak Enerji ve Su kategorisinde yüzde 30’a varan, hammadde kategorisinde ise yüzde 51’e varan tasarruf elde ederek EDGE sertifikasını aldı. 

Yıllık 620 TL’lik enerji tasarrufu

MİNT hayata geçirdiği projelerde enerji verimliliğini üst düzeyde tutan, çevreye duyarlı tasarımlarla gelecek nesiller için temiz, doğaya saygılı, enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanan yaşam alanları sunuyor.

Satışları tamamlanan ve 2018 Eylül ayında teslim edilecek olan MİNT Çağlayan EDGE sertifikasıyla birlikte sektörde örnek olmayı hedefliyor. Türkiye’de EDGE ön sertifikasınıalmayı başaran ilk konut projesi olan MİNT Çağlayan, tasarım aşamasından itibaren yapılan yatırımlar sayesinde aylık ortalama 50 TL , yıllık ise ortalama 620 TL enerji faturası tasarrufu sağlayacak.