İstanbul'un Ödüllü Yaşam Projesi 5. Levent'te teslimler başladı


İstanbul'un Ödüllü Yaşam Projesi 5. Levent'te teslimler başladı

2 Milyar TL yatırım tutarı ile hayata geçirilen 5. Levent, dev ulaşım projelerinin kesişim noktasındaki konumu ve 110 bin metrekarelik peyzaj alanı ile İstanbul’un kalbindeki en yeşil semt olarak hayata geçirildi. 2100 dairenin yüzde 82’sinin satıldığı projenin peyzajında 55 farklı türde 1974 ağaç, 72 farklı türde 116 binin üzerinde bitki kullanıldı. Projenin içinde yer alan doğal tarım bahçesinde ise 36 farklı türde meyve ağacı ve sebze yer alıyor.

Türkiye’ye değer katan büyük projelere imza atan Torunlar GYO tarafından 2 Milyar TL yatırım tutarı ile inşa edilen İstanbul’un yeni semti 5. Levent’te teslimler başladı. TEM Alibeyköy kavşağında KİPTAŞ öncülüğünde geliştirilen 473 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen ve “En iyi dönüşüm projesi” olarak tescillenen 5. Levent’te Torunlar GYO tarafından satışa sunulan 2100 dairenin yanı sıra 400 dairelik sosyal konut etabı, belediye lojman etabı, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi, 2 okul ve 2 adet cami, 50 dönüm koruluk alan ile 5. Levent Çarşı yer alıyor.

5. Levent Kır Kahvesi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2015 Nisan ayında satışa sunulan projede teslimlerin başladığını açıkladı. Torun, “Lokasyonu, mimarisi, yeşil alanı ve gelişen ulaşım hatlarının merkezindeki konumu ile 5. Levent, son dönemin en beğenilen yaşam projelerinden biri oldu. Ülke ve sektör olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bir süreçte, satışa sunduğumuz 2100 dairenin yüzde 82’sinin satışı tamamlandı. Yaklaşık 1 Milyar 560 Milyon TL ciro elde edildi” dedi. En çok 3+1 daire tipinin tercih edildiği belirten Torun, projeden daire alanlar arasında yapılan ankette göre %75’ inin, 5. Levent’te yaşamayı tercih ettiğini söyledi.