O mesafe 7 saatten 3 saate inecek

İzmir Antalya arası yolculuk süresini 7 saatten 3 saate indirecek olan İzmir Antalya Otoyolu projesinin ikinci etabı için düğmeye basıldı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, otoyolun ikinci etabı olan Aydın Denizli Otoyolu’nun 21 Haziran’da ihaleye çıkacağını söyledi…


O mesafe 7 saatten 3 saate inecek

İzmir Antalya Otoyolu projesinin ikinci etabı başlıyor. İzmir Antalya arası yolculuk süresini 7 saatten 3 saate indirecek olan İzmir Antalya Otoyolu’nun 2.etabını oluşturan Aydın Denizli Otoyolu 21 Haziran 2018’de ihaleye çıkıyor. 

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi için yarın ilana çıkacaklarını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,7 Mart'ta ihale dökümanlarının satışa sunulacağını söyledi.

Arslan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak otoyolun ihalesinin, kapalı teklif alma usulü ile 21 Haziran'da gerçekleştirileceğini belirtti.

7 SAATLİK YOL 3 SAATE İNECEK
İzmir Antalya Otoyolu projesinin üçüncü etabını oluşturan Denizli-Antalya Otoyolu’nda ise proje çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Arslan, "Projenin üç etabının da tamamlanmasıyla iki il arasındaki seyahat süresi 3 saate düşecek" dedi.

Projenin birinci etabı olan İzmir Aydın otoyolunun daha önce hizmete açıldığını hatırlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli kısmı için ÇED raporunun alındığını belirtti. Projenin güzergahı hakkında da bilgi veren Arslan, otoyolun mevcut Aydın Çevre Yolu otoyol ayrım kavşağından başlayarak Kuyucak ilçesinin güneyinden geçtiğini ve D320 devlet yolunun kuzeyinden devam ederek Denizli’ye ulaşacağını söyledi.

440 KİLOMETRE
Otoyolun toplam uzunluğunun 440 kilometre olduğunu ifade eden Bakan Arslan, İzmir-Aydın arasının 115 kilometre, Aydın-Denizli arasının 140 kilometre, Denizli-Burdur arasının 140 kilometre, Burdur-Antalya arasının bağlantı yolları dahil 45 kilometre olmak üzere otoyolun toplam uzunluğunun 440 kilometreyi buluyor. Arslan, Aydın-Denizli arasının bağlantı yollarıyla 154 kilometreye ulaştığını ifade etti.