Avrasya Kapı Pencere ve Cam Fuarı'nda 3. havalimanı konuşuldu!

Avrasya Kapı, Pencere ve Cam Fuarı 2018 kapsamında REED TÜYAP ve Glass Performance Days (GPD) iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Cam Temalı Eğitim Etkinliği yapıldı.


Avrasya Kapı Pencere ve Cam Fuarı'nda 3. havalimanı konuşuldu!

Avrasya Kapı Pencere ve Cam Fuarı kapsamında REED TÜYAP ve Glass Performance Days (GPD) iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Cam Temalı Eğitim Etkinliği 2018’, Türkiye ve dünyanın önde gelen kentlerinden İstanbul’a gelen birçok mimarı ve sektör profesyonelini bir araya getirdi.

Düzenlenen panel kapsamında dünya cam sektöründeki yeniliklerin yanı sıra Yeni İstanbul Havalimanı’nda tercih edilen camların detayları konuşulurken; dünyaca ünlü İngiliz mimar Ian Ritchie, ‘Cam ile İcatların Hikayesi’ konulu bir konuşma yaptı. 

Ritchie: Camın geleceğinde fiziksel olarak saydamlığa ihtiyacımız var
‘Cam Temalı Eğitim Etkinliği 2018’in en önemli konuşmacısı olan dünyaca ünlü İngiliz mimar Ian Ritchie, geçmiş projeleri üzerinde kullandığı teknikleri anlatarak camı daha iyi anlamak için moleküler çalışmalar yaptığını söyledi. Ritchie, “Ben şahsım adıma sektörle birlikte çalışmayı çok seviyorum. Bu nedenle sektöre mimarlardan ve mühendislerden daha çok güveniyorum.Her sektörde olduğu gibi cam sektöründe de sürdürülebilirlik çok önemli bir kriter. Çünkü gelecek 30-40 yıl içinde tüm dünyada daha fazla ‘cam’ göreceğiz. Öte yandan Farklı cepheleri birbirinden farklı yöntemlerle tasarlıyoruz ve bu tasarımlarımızda camı oldukça fazla kullanıyoruz. Yapısal Dökme Cam Tekniğinin bu doğrultuda oldukça zor bir yöntem olduğunu söylesem yanılmam.Bu yöntem sayesinde pencere kullanmadan içeriye ışık girmesini ve dışarıdan içerinin gözükmemesini bu yöntem ile sağlıyoruz” dedi.Geleceğin cam sektörüne güvendiğini de vurgulayan Ritchie, “Camın geleceğinde fiziksel olarak saydamlığa ihtiyacımız var. Cam da geri dönüşüm ve teknik çok önemli. Camın üzerindeki kaplamaların nasıl söküleceği bilinmiyor. Bunu insanlara öğretmek gerekiyor. Cam ileride çok daha fazla kullanılmaya başlanacak. Geleceğin araştırması; camı daha ılık, daha sıcak ve dokunulması keyifli hale getirmek.”

İstanbul Yeni Havalimanı Dizayn Ofis Şefi Işılay Aşçıoğlu ise 4 fazdan oluşan havalimanının 76 milyon metrekarede inşa edildiğini ve ilk fazının 90 milyonluk kapasitesiyle 29 Ekim 2018’de açılacağını dile getirdi.