Bursa Tuna Gençlik ve Spor Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Tuna Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Tuna Gençlik ve Spor Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Bursa Tuna Gençlik ve Spor Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi ardı ardına yaptığı yatırımlarla Bursa’ya modern spor tesisleri kazandırmayı sürdürüyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Osmangazi Belediyesi, temelini geçtiğimiz yıl Mayıs ayında attığı Tuna Gençlik ve Spor Merkezi’ni kısa bir sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine açtı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Tuna Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekillileri Osman Mesten ve Müfit Aydın, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, Tuna Mahallesi Muhtarı Sadettin Göktaş, Tunaspor Yöneticileri, sporcular ve vatandaşlar da katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tuna Gençlik ve Spor Merkezi’nin açılışında yaptığı açıklamada, “Spor alanındaki yatırımlarımızla Türkiye’de bu alanda öncü olmaya devam ediyoruz. Belediyelerimizin ciddi spor tesisleri var.  Bu spor tesislerindeki asıl hedefimiz, bayrağımızı uluslararası alanda temsil edecek sporcular yetişmesini sağlamak. Osmangazi Belediyespor bünyesindeki sporcularımızla bu hedefimizi başarıyoruz. Osmangazi Belediyespor bünyesindeki 507 sporcumuz ile son 8 yılda 1 olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa, 78 Balkan ve 410 Türkiye şampiyonluğu elde ettik. Farklı branşlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcuların çıkması hedefi ile Türkiye’nin en büyük ve en modern atletizm salonu olan Osmangazi Atletizm Salonu’nu şehrimize kazandırdık. 73 metre çatı açıklığına ve bin kişi seyirci kapasitesine sahip olan bu tesisimizin açılışını da inşallah yaz aylarında yapacağız. Profesyonel alanın dışında amatör spor kulüplerine ve sporcularımıza da destek oluyoruz. Her mahallemize spor tesisleri inşa ediyoruz. 55 spor kulübümüzün tamamına malzeme ve ulaşım konuşlarında yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

PANORAMA 1326 BURSA FETİH MÜZESİ NİSAN’DA AÇILIYOR

Bu yıl hizmete açacakları yatırımlardan birinin de Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi olduğunu belirten Başkan Dündar, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin inşaatını bitirdik. Sanatsal çalışmalar tamamlandı. Şuan çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Nisan ayında gerçekleştireceğimiz Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri’nde inşallah bu müzemizi hizmete açacağız. Sadece Bursa’nın değil tüm Türkiye’nin hizmetine sunacağımız bir yatırım olacak” dedi.

“DEPREM BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ”

Deprem Haftası dolayısıyla kentsel dönüşüm alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili de konuşan Başkan Dündar, “Dündar, “Bu hafta deprem haftası. Biz belediyelerin asıl görevlerinden birisi de vatandaşlarımızın güvenli evlerde oturmasını sağlamak. Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm bu düşünce ile yapılmış bir çalışmadır. Hamitler-Yunuseli Mahallelerimizde planlı şehirciliğin en güzel örneklerini ortaya koyduk. Bugüne kadar o bölgede 120 bin kişilik modern bir şehir inşa ettik. Demirtaş bölgesinde yeni imar planlarını uygulayarak 60 bin kişilik bir şehir ortaya çıkardık. Bu çalışmalar 2009 yılında bizim göreve gelmemiz ile başlayan çalışmalar. Depremin farkındayız ve bu farkındalık ile çalışmalar yürütüyoruz” dedi.