KONUT ALICISININ 5 ÖNCELİĞİ


KONUT ALICISININ 5 ÖNCELİĞİ

KONUT ALICISININ 5 ÖNCELİĞİ

Artan konut projeleriyle, ev alırken önüne çok sayıda tercih sunulan alıcıların öncelikleri de değişti. 

Başkent inşaat dünyasında 25 yıldır yürüttüğü başarılı projelerle önemli yer edinen İpektaş İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek, konut alımında “başımızı sokacak bir yer” mantığından uzaklaşıldığını, alıcıların, sırf ev almak adına problemli projeleri tercih etmemeleri gerektiğinin farkına vardıklarını belirtti.

Ailelerin komşuluk ilişkilerinin gelişeceği sosyal donatı alanlarına sahip projelere yöneldiklerini kaydeden İpek, Ovacık'ta park ve spor alanlarının ortasında hayata geçirdikleri Ova Kule projesine gelen konukların 5 öncelikte birleştiğini söyledi. 

Projelerine gösterilen ilginin Ova Kule’nin bu öncelikleri karşılanmasına bağladıklarını ve konut projelerinin artık bir moda değil, insan yaşamının gerekliliği haline geldiğinin altını çizen İpek, ev sahibi olmak isteyenlerin 5 önceliğini şöyle sıraladı:

“1. Zamanında teslim

Uzun süren karar aşamasından sonra yeni bir yaşama adım atmak için gün sayan konut alıcısının teslim tarihinin uzamasına pek de tahammülü olmuyor. Bu nedenle gelenlerin ilk sorduğu soru “Zamanında teslim ediyor musunuz?” oluyor.  

2. Komşuluk ilişkileri

İnsanlar artık kapı komşusunu bile tanımadığı, asansörde kimsenin günaydın demediği oluşumlarda yaşamak istemiyor. Tercihlerini, komşuluk ilişkilerinin eskisi gibi yaşandığı yeni nesil projelerden yana kullanıyorlar.

3. Yüksek tavan, kapı, pencere

Dar ve basık binaların insan psikolojisine olumsuz etkileri malum. Bu nedenle artık tavan yüksekliklerinin fazla olduğu, ışık alan daireler tercih ediliyor. 4 artı 1 ve 5 artı 1 konutlardan oluşan Ova Kule’de 2,80 metre tavan yüksekliği alıcıyı cezbediyor.

4. Doğru lokasyon

Örnek dairemizi ziyaret edenler sadece daireye değil, çevresine de bakıyor. Geçmişte var olan “evim olsun da nerede olursa olsun” mantığı artık tamamen bitti. Konut alıcıları kentin yeni gelişim noktalarına yöneliyor. Çevresinin yeşil alan açısından zengin olmasını istiyor.

5. Çocuklara özel yaşam alanları

Çocukları için yaşayan ebeveynlerin önceliklerden biri de onlara özel alanların bulunması. Aileler artık çocuklarının ev içinde de, sitede de sosyalleşebilecekleri, oyun oynayabilecekleri ve gelişim süreçlerini kolaylaştıracak mekanların bulunduğu evlere yöneliyor.”