Çiftçi Towers için imara aykırı iddiası!

İBB Meclisi'nin CHP'li üyesi Avukat Taner Kazanoğlu, İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan Çiftçi Towers projesinin imara aykırı olduğunu iddia etti...


Çiftçi Towers için imara aykırı iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin CHP'li üyesi Avukat Taner Kazanoğlu, Beşiktaş Zincirlikuyu'da yer alan Çiftçi Towers projesinin imara aykırı olduğunu iddia etti. Çiftçi Towers 45 katlı 2 kule olarak inşa edildi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, rezidans ve AVM'den oluşan proje için Çiftçiler Holding'den  açıklama geldi.

Çiftçiler Holding açıklamasında inşaatın yasalara ve mevzuata uygun olduğu belirtilerek, "Mevzuattan kaynaklanan haklarımızın ötesinde iddia edildiği gibi, meri imar planı dışında bir imalat yapılması söz konusu değildir" dedi. 

İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, "Şehrin tam merkezine, Çiftçi Towers gibi silueti, görüntüyü bozan bir inşaatı diktiler. Bununla da kalmadılar. Şu anda dikey olarak yapılmış inşaat yatay olarak da devam ediyor. İnşaatı hormonlu bir şekilde büyütüyorlar. Şu anda Türkiye'de imar affı ile ilgili bir söylenti dolaşıyor. Yasal olarak yapılan inşaatlarda bile insanlar şu anda kaçak inşaata yönelmiş durumda. İstanbul'da Çiftçi Towers sadece gözümüzün önünde, merkezde bir yer olduğu için dikkatimizi çekti" açıklamasını yaptı.