Küçük bedenlerden, büyük hareketler!


Küçük bedenlerden, büyük hareketler!

Hayatın her alanında kendini gösteren Emin Şirketler Grubu bünyesinde hayat bulan Merhum Hacı Habibullah Geredevi Vakfı, düzenlediği birçok projeyle önemli çalışmalara imza atıyor.

Düzenlenen bir etkinlikte, HAGEV Çocuk Yuvası'nda geleceğe hazırlanan minikler hazırladıkları yılsonu gösterisi büyükleri deyimin tam anlamı ile büyüledi.


Emin Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Merhum Hacı Habibullah Geredevi Vakfı (HAGEV), ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürürken, gönüllerdeki yerini de samimiyane yapılan dualarla dolduruyor.

Hayatın her alanında kendini gösteren Emin Şirketler Grubu, yaşamsal ihtiyaçları; uygun şartlarda üstelik faiz ve vade farkına bulaştırmadan karşılarken, sosyal etkinlik ve aktivitelerden de geri durmuyor.


Şirketin bünyesinde faaliyette bulunan vakıf aracılığıyla pek çok alanda sosyal yatırımlar yapan Emin Şirketler Grubu, HAGEV Vakfı bünyesinde de gelecek nesiller adına eğitime kazandırdığı okullar ile de önemli hizmetlerini sürdürüyor.

Kısa adı HAGEV olan Merhum Hacı Habibullah Geredevi Vakfı hem Türkiye'de hem de yurtdışında yardıma muhtaç insanlara ulaşarak, yardım eli uzatıyor.


Düzenlediği birçok projeyle önemli çalışmalara imza atan vakıf, önceki günlerde düzenlediği bir etkinlikte; HAGEV Çocuk Yuvası'nda geleceğe hazırlanan miniklerle yılsonu gösterisi düzenledi.

İstanbul Sancaktepe Dr.Kadir Topbaş Kültür ve Bilgi Merkezi'nde sunulan gösterilerde Sultanbeyli HAGEV Çocuk Yuvasında eğitim gören çoğu yetim yavrularım hazırladıkları yıl sonu gösterisinde minikler, bedenlerinden büyük işler çıkararak; izleyenlerden tam not alarak beğenileri kazandı.


Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün ve HAGEV vakıf yetkilileri ile davetlilerin katıldığı etkinlik hayran bırakan sahnelere ev sahipliği yaptı.


Suriyeli ve Türk miniklerin yıl sonu için hazırladığı kardeşlik ve millet konulu programda bir arada bulunduklarını anımsatan yetkililer, “Çocuk deyip geçmeyin, hepsinde kocaman yürek var. Beceremez sanmayın, içlerinde ne hünerler var. Kardeşliği bizlere miras bırakan sevgili peygamberimizin takipçisi olan HAGEV, emanetlerinize maddi ve manevi bütün varlığı ile sahip çıkmakta, zamanın Ayşelerini, Fatmalarını, Ömerlerini yetiştirmek için büyük gayret sarf etmektedir,” açıklamasında bulundu.


İki saatlik programda; hadis grubu, tiyatro grubu ve şiir grubu şeklindeki başlıklarda adlandırılan gösterilerde minikler, performansları ile izleyenlerden bolca alkış aldı.


Vakıf yetkililerince verilen bilgilerde, vakfın yardım faaliyetleri arasında; gıda, giysi, burs, sosyal ve eğitim yardımları ön sıralarda gelirken, bunların dışında İstanbul Sultanbeyli'de bulunan vakfın aşevi'nde ihtiyaç sahibi ailelere günlük olarak 1500 adet ekmek dağıtımı yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan, HAGEV Sultanbeyli Kurs merkezinde ise birçok alanda eğitim hizmetlerini de devam ederken, Anaokulu ve Kur'an Kursu olarak faaliyet göstermenin yanında çeşitli etkinliklerde düzenlenen merkezde çocukların her alanda gelişimlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.


HAGEV'in Sultanbeyli'de 60 öğrenci kapasiteli 3 katlı bahçeli yerleşkesinde, 5 Suriyeli personel, 8 Türk gözetmen hocanın görev aldığı belirtildi.
Çoğunluğu Suriyeli yetimlerden oluşan yuvada, çocuklara; hem değerler eğitimi ve okul öncesi eğitimler verilerek, hem de sosyal faaliyetlerle sıcak bir aile ortamı yaşatmaya gayret ediliyor.