İki Haftada Yepyeni Bir Gülüşe Sahip Olmak Artık Çok Kolay!


İki Haftada Yepyeni Bir Gülüşe Sahip Olmak Artık Çok Kolay!

ESTETİK GÜLÜŞ TASARIMIYLA

RAHAT RAHAT KAHKAHA ATMAK ELİNİZDE

Sosyal medya ve selfie kullanımın artması sonucunda estetik gülüş tasarımına ilginin arttığını belirten diş hekimi Yrd. Doç. Dr. Behiye Bahar Dabakoğlu, “Dijital diş hekimliğinde yaşanan son gelişmelerle birlikte, estetik gülüş tasarımıyla hastalarımızı iki hafta gibi kısa bir sürede yepyeni bir gülüşe kavuşturabiliyoruz” dedi.

Akıllı telefonlar hayatımızın her alanına dahil oldu. Artık her dakika akıllı telefonlarımızla sosyal medya hesaplarımızı kontrol ediyor, selfie çekmeden duramıyoruz. Sosyal medya kullanımındaki artışla birlikte estetik gülüş tasarımına olan rağbette arttı.  Hastaların sıklıkla fotoğraflarda daha güzel çıkmak istediği için kendilerine başvurduğunu belirten diş hekimi Yrd. Doç. Dr. Behiye Bahar Dabakoğlu, “Sosyal medya ve selfielerin hayatımıza girmesiyle birlikte ülkemizde son 5 yılda diş hekimlerine başvuranların sayısında üç kat artış yaşandı. Pek çok kişi gülüşünden ya da dişlerinden memnun değil. Ancak dijital diş hekimliğinde yaşanan son gelişmelerle birlikte, estetik gülüş tasarımı ile hastalarımızı iki hafta gibi kısa bir sürede yepyeni bir gülüşe kavuşturabiliyoruz” dedi.

Dr. Dabakoğlu, estetik gülüş tasarımının; dişler, diş etleri, dudaklar gibi estetik kriterlerin ayrı ayrı ve birbirleriyle olan ilişkilerinin değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan sorunların çözümlenip kişiye daha güzel estetik bir gülüş kazandırılması süreci olduğunu belirtti. Dr. Dabakoğlu, “Bize başvuran bir hastayı öncelikle muayene ediyoruz. Muayene sırasında hastayla bol bol sohbet ediyoruz. Böylelikle gülerken, konuşurken dişlerin görünürlüğünü inceleme fırsatımız oluyor. Surat ifadesi ve mimikleri de tasarımı planlarken bizler için çok önemli. Hastanın gülüşüyle ilgili şikayetçi olduğu konuları sormanın ardından hastanın birçok farklı açıdan fotoğraflarını çekerek estetik sorunları ve istediğimiz diş formunu belirliyoruz. Diş laboratuvarında istediğimiz şekle uygun bir çalışma yaptırıyoruz. Bir sonraki seansta, bu çalışmayı hastanın ağzına uyguluyoruz. Hasta, uygulayacağımız çalışmayı plastik geçici dişler vasıtasıyla bire bir ağzında görüyor. Hasta bu dişleri 2-3 gün boyunca kullanıyor. Bir sonraki seansta hastadan gelen geri bildirimler sonrasında nihai kararı verip, uygulamaya geçiyoruz. Hastamızı hayal ettiği gülüşe kavuşturuyoruz” dedi.

Estetik gülüş tasarımı kişiye özgüdür!

Estetik gülüş tasarımının kişiye özgü olduğunun altını çizen Dr. Dabakoğlu şunları söyledi; “Her hastanın diş ve yüz yapısı farklıdır. Bu anlamda her bir hastanın ihtiyaçlarını belirleyip ona göre bir tedavi planlaması yapmak gerekir. Burada hastanın kendine has özelliklerini korumak çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki; her gülüş tasarımı her hastaya uygun olmayabilir” dedi. Kimlerin estetik gülüş tasarımına başvurması gerektiğini de açıklayan Dr. Dabakoğlu, “Eğer hasta aynaya baktığında gülüşünden mutlu değilse, fotoğraf çektirdiğinde ağzı sürekli kapalıysa ya da gülerken eliyle ağzınızı kapatıyorsa, estetik gülüş tasarımına ihtiyacı var demektir” diye konuştu.

“Şeffaf apareyler ile dişleri estetik bir şekilde dizebiliyoruz”

Estetik gülüş tasarımında kimi durumlarda ortodontik müdahalelere de gerek olduğunun altını çizen Dr. Dabakoğlu şunları söyledi; “Önceden metal diş telleriyle tedavi olmak istemeyen hastalar, tedaviden kaçabiliyordu. Yerli üretim şeffaf apareyler (Orthero) bu anlamda çok büyük bir açığı kapattı. Estetik gülüş tasarımına başlamadan önce dişlerdeki çapraşıklıkları şeffaf apareyler ile tedavi ediyoruz. Bu yöntemle metal diş tellerine gerek duymadan dişleri estetik bir şekilde dizebiliyoruz. Şeffaf olduğu için de dışarıdan bakıldığında hastanın ortodontik tedavide olduğu fark edilmiyor. Ayrıca kullanımı çok kolay olduğu için hasta günlük hayatında rahatça istediği gıdaları yiyebiliyor. Klasik ortodontik tedavide olduğu gibi yeme içme kısıtlaması yaşamıyor. Bu tedavi hastaya ağız hijyeni anlamında da büyük avantajlar sunuyor. Hasta; şeffaf apareylerini çıkartıp, kolaylıkla dişlerini fırçalayabiliyor. Şeffaf apareyler ile tedavi ettiğimiz hastalar tedavi sürecinden ve tedavi sonuçlarından çok memnunlar, bu da bizi çok mutlu ediyor.”