FOLKART PROJELERİNE ULUSLARARASI 3 ÖDÜL


FOLKART PROJELERİNE ULUSLARARASI 3 ÖDÜL

Folkart, Çeşme’deki Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri ile dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde (European Property Awards) 2 ayrı ödül kazandı. Ayrıca Alman Tasarım Konseyi (German Design Council) tarafından 1969 yılından bu yana gerçekleştirilen Alman Tasarım Ödülleri’nde (German Design Award) Folkart Blu, “Özel Mansiyon” ödülüne layık görüldü.


GAYRİMENKUL OSCARI


Mimari projeleri Durmuş Dilekci tarafından hazırlanan Folkart Blu ve Folkart Hills, uluslararası alanda 3 ayrı ödül kazandı. Folkart Blu Çeşme projesi, gayrimenkul sektörünün Oscar’ı kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 2018-2019(International Property Awards) kapsamında Avrupa ayağında Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde (European Property Awards) kendi alanında en iyi proje oldu.


Mimarlık, İç Mekan Tasarımı, Geliştirme, Gayrimenkul kategorilerinde düzenlenen ve toplam 48 alt kategoriden oluşan European Property Awards - (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri)'nin 2018 yılı kazananları açıklandı. Kazananlar, gayrimenkul endüstrisinin önemli profesyonelleri ve uzmanlarından oluşan jüri üyelerinin oyları ile belirlendi. 25 Ekim 2018 akşamı Royal Lanchaster Hotel, Londra'da düzenlenen törende ödüller açıklandı. 


Uluslararası jürisi tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında “5 yıldız” (5 STAR WINNER) olarak nitelendirilen “En İyi Çoklu Konut Mimarisi (Best Architecture Multiple Residence)” ödülünü almaya hak kazanırken; Folkart Hills Çeşme ise “Çoklu Konut Mimarisi (Architecture Multiple Residence)” alanında ödül kazanan bir diğer proje oldu. 


ALMANYA’DAN ÖDÜL


Uluslararası alandaki 3. ödül ise Almanya’dan geldi. Folkart Blu Çeşme projesi, Alman Tasarım Konseyi tarafından bu sene 49.su gerçekleştirilen Alman Tasarım Ödülü (German Design Award) yarışmasında “Özel Mansiyon” ödülüne layık görüldü. 1969 yılından bu yana sanayi, üretim ve tasarım kültürünü desteklemek amacıyla Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen yarışmada inşaat ve mimari alanındaki “Architecture / Excellent Communications Design / Building” kategorisinde ‘Folkart Blu’ projesi “Special Mention” (Özel Mansiyon) ödülünü kazandı. German Design Award yarışmasının ödül töreni, 2019 Şubat ayında Uluslararası Frankfurt Fuarı kapsamında yapılacak. Törende, ödüllü projeler büyük bir sergi ile tanıtılacak.


“ÜLKEMİZ ADINA GURURLANDIK”


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, iki proje ile 3 ödül kazanmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Sancak, “Folkart’ın Çeşme’deki ilk projelerimizden olan Folkart Blu ve Folkart Hills’e çok özendik. İnşa süreçlerinde en iyisinin ortaya çıkması için çok çalıştık. Projelerimizin bu şekilde güzel ödüllere layık görülmesi ülkemiz adına bizleri gururlandı. Uluslararası alanda böyle bir bayarı sağlamanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Başta proje mimarımız Durmuş Dilekçi olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Mimar Durmuş Dilekci, “Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, Folkart’ın yenilikçi bakış açısının yansıtıldığı, simgesel etkisi kuvvetli projelerdir. Zengin iç ve dış mekan kalitesi yaratılan bu projeler, denizle kurduğu kesintisiz ilişki, farklı bakış açıları, sürpriz perspektifler ile öncü bir mimari dili yansıtır” diye konuştu. Dilekçi, ödüllere layık görülmelerinden dolayı onurlandıklarını söyledi.