2019 Ev Dekorasyon Trendleri


2019 Ev Dekorasyon Trendleri


Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2019 dekorasyon trendleri hakkında bilgi verdi. “70’li yıllara dönüş, betonun birçok alanda kullanımı, geometrik desenler gibi temalar 2019’da karşımıza çıkacak.” Diyen Mimar Demircan şu bilgileri verdi:

  1. 2018’in teknoloji odaklı görünümüne çok ters olabilir ancak 2019 beton, granit, taş gibi doğal malzemelerin yılı olacak. Bu elementler ortama daha taze, daha huzurlu bir ambiyans katacak. Özellikle de doğadan gelen gerçek yeşillik, çiçeklerle birleştiğinde. 
  2. Kadife uzun yıllardır gözardı ediliyordu. Ancak bu yıl tekrar dikkatleri üzerine çekecek. Özellikle kanepelerde kadife modası geri dönüyor.
  3. Floral desenler bu yıl da çokça karşımıza çıkacak. Ancak iyice abartılı boyutta büyük desenlere, kontrast renklere hazır olun.  
  4. Roze altın rengi 2018’de oldukça popülerdi. 2019’da ise daha az roze, daha çok bakır ton göreceğiz. Evlerde birçok metalik obje görmek mümkün olacak. 
  5. Tüm zamanları etkileyen trendlerden siyah ve beyaz yine gözdemiz olacak. Salın, mutfak, yatak odası... Her yere uyarlamak mümkün. 
  6. Mavi ve yeşil tonları hakimiyeyini kırmızının tonlarına bırakıyor. Kontrast bir görüntü oluşturmak için kırmızının tonları ideal.
  7. Floral desenler gibi geometrik desenler de 2019’un favorileri arasında olacak. Yine gereğinden fazla büyük geometrik desenler, güçlü renklere hazır olun. Sade bir alanda tek bir geometrik desen oldukça dramatik bir etki yaratabilir. 
  8. Vintage aydınlatmalar 2019’da karşımıza çıkacak olan dekorasyon trendleri arasında. Özellikle bakır aydınlatmalar çok görülecek. 
  9. Sarı mutluluk, neşe ve güven veren bir renk. Ancak her tonu ile baş etmek mümkün değil. Bu yıl “yanık sarı” karşımıza bol bol çıkacak. Gözü yormayan bu renk tekstil ürünlerinde ya da duvar rengi olarak görülebilir.
  10. Yetmişili yılların “chic” modası geri dönüyor. Sıcak renkler, funky diye tabir edebileceğimiz desenler ile evleri 70’lerin havasına sokmak ya da ufak tefek dokunuşlarla o yıllara gönderme yapmak mümkün olacak.