Minimalizm Ve Minimalist Dekorasyon Önerileri


Minimalizm Ve Minimalist Dekorasyon Önerileri


Minimalizm, popüler sanattan ev tasarımına 1920'lerde akan bir harekettir, ancak yine de en yenilikçi stillerden biri olarak kabul edilir. Minimalizm, ileri görüşlü tasarımın öncüsü olarak etiketlendi, ancak süslü kaprislere kapılmadı.

Minimalizm, modern bir iç ile eş anlamlıdır. Kırsal görünümün aksine, bütünü aydınlatacak belirgin bir dekorasyon yoktur. Temiz çizgiler ve basit formlar, minimalizmi çok saf bir tasarım felsefesi yapan şey bu iç mekân stilini karakterize ediyor. Minimalist görünüme sahip iç mekânlar genellikle açık bir düzendedir. Açık alanlar, açık mutfaklar ve çok fazla alan bulacaksınız. Bu, evin daha fazla nefes alma alanı sağlar. Minimalist tarzda dekore etmek, daha parlak, daha taze görünmesini ve genel olarak zarif bir görünüm kazandırmasını sağlar. Rahatsız edici bir ortamın dağınıklık yaratması, günün sonunda minimalist bir ev dekorasyonu ile çevrili olarak dinlenip gevşeyebileceğinizi garanti etmenin harika bir yoludur.

1. Temiz Ve Düzenli Bir Alan Yaratın

Etrafınızda karışıklık olması sadece rahatlamayı zorlaştırmaz aynı zamanda ihtiyaç duyduğunuzda bir şeyleri bulmayı da zorlaştırır. Minimalist dekorasyon stili oluşturarak evinizi temiz ve düzenli tutmak çok daha kolay olacak ve eşyalarınız iyi organize edilmiş olacak. Minimalist yaşamaya, gereksiz eşyalardan kurtulup pratik eşyaları başka eşyalarla bir araya getirerek başlayın. Minimalist, eşyaları düzenli ve kolay bulmak için sepetleri ve saklama kutuları kullanır, her şeyi gizlemesine yardımcı olacak özel şeyler için mobilya almayı düşünür.

2. Renk Düzeninizi Sadeleştirin

Birçok insan minimalist dekorun siyah, beyaz ve gri bir paletle eşanlamlı olduğunu düşünüyor. Bunlar inkar edilemez derecede popüler olan bu stilde renkler olsa da, tercihiniz buysa, diğer renkleri de kullanmak gayet iyi. Önemli olan paleti çok basit tutmaktır. Genel olarak, nötrler karamsar koyu renkler, beyaz veya orta tonlu tonlarla birlikte minimalist görünüm için en iyi sonucu verir. Bu renklerin bastırılmış görünümü odayı sakin tutar. Çeşitli renkler veya desenler kullanmak bir odanın meşgul ve klostrofobik görünmesini sağlayabilir veya kaotik bir atmosfer yaratabilir. Kontrast için farklı renk tonları, dokular ve malzemeler kullanılması odanın sıkıcı görünmesini önler ve tasarıma daha fazla derinlik kazandırır.

3. Tasarımınızın Dengede Olduğundan Emin Olun

Yastıkları, lambaları ve sanat eserini çiftler halinde veya bir tarafına asimetrik olarak düzenleyerek, odanızda iyi düzenlenmiş ve etkili bir minimalizm dekorasyon oluşturabilirsiniz. Bir odadaki dengeye dikkat ederek, mevcut alanı ve ışığı en iyi şekilde değerlendirirsiniz ve oda ile iyi tanımlanmış alanların izlenimini vermenize yardımcı olur.

4. Bir Ana Odak Noktası Oluşturun.

Süslü bir ayna, süslü bir halı veya güzel bir kanepe olsun, minimalist evin iç kısmında odanın ana odak noktasını oluşturmak için bir öğe kullanın. Bir öğeyi ilgi odağı haline getirmek, tasarımınızın geri kalan kısmındaki ince tonu tamamlayacak ve odayı bitirmenize gerçekten yardımcı olacaktır. Odayı merkezi bir nokta etrafında inşa edilmiş bir ızgara olarak görüntüleyerek, mobilya ve diğer eşyaları yatay ve dikey çizgiler boyunca yerleştirerek görselleştirmek, gerçekten etkili bir görünüm ve modern minimalistbir desen oluşturmaya yardımcı olabilir.

5. Benzer öğeleri bir araya getirin.

Aynı stil veya renkte veya benzer kullanımda olan öğeleri bir araya getirmek, düzenli bir minimalisttasarım görünümü oluşturmanıza gerçekten yardımcı olabilir. Benzer resimler veya süslemelerden oluşan bir grubu bir alana bir araya getirmek gerçekten cesur ama ince bir minimal yaşam ifadesi oluşturmaya yardımcı olabilir.

6. Daha az daha fazla olabilir

En iyi kullanım ve alanı mümkün kılmak başarılı bir minimalist ortam yaratmanın anahtarıdır. Işığın bir pencereden girmesine izin vermek, bir odanın daha aydınlık ve daha büyük görünmesine neden olabilir. Duvarlarda açık alanların olması, odadaki diğer özelliklerin vurgulanmasına ve alanın daha özgür hissetmesine yardımcı olacaktır.