ERA Gayrimenkul Türkiye, Portekiz’de Avrupalı yatırımcı ile buluştu


ERA Gayrimenkul Türkiye, Portekiz’de Avrupalı yatırımcı ile buluştu


 

Bu yıl 13- 15 Haziran tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleştirilen ve 17 ülkenin master franchise‘lerinin katıldığı Era Real Estate Avrupa Kongresi’nin yıldızı ERA Türkiye oldu. ERA Gayrimenkul Türkiye, Genel Müdürü Can Özatay’ın ERA Türkiye çalışma modeli sunumu ve Avrupalı yatırımcı ile paylaştığı yatırım modelleri ile kongrenin yıldızı oldu. 

 

Her yıl tüm dünyadaki ERA master franchise‘lerin katılımıyla düzenlenen ERA Gayrimenkul Avrupa Konseyi bu yıl Portekiz’de gerçekleştirildi. 3 gün süren ve Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren ERA master franchise‘lerin katıldığı kongreye ERA Türkiye’den ERA Türkiye ve ERA Kıbrıs ülke başkanı Gökhan Taş, Genel Müdür Can Özatay ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Senem Özcan katıldı. 

 

Katılımcı ülkelerin kendi çalışma prensipleri ve 2019 – 2020 yılı beklentilerinin paylaşıldığı bölümde, ERA Gayrimenkul Türkiye ve Kıbrıs Genel Müdürü Can Özatay’ın sunumu tüm ülke temsilcileri tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Sunum sonrası Özcan ve ülke master franchise’leri arasında ikili görüşmeler gerçekleşti.  

 

Kongre ve Avrupalı franchise’lerle yapılan görüşmelerle ilgili görüşlerini bildiren Özatay, “ERA Gayrimenkul Avrupa Kongresi 2019 bu yıl oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti. Avrupalılar ülkemize yatırım yapmak istiyor. Ancak seçim sürecinin ortadan kalkması ve ekonomik atmosferin rayına oturmasını bekliyorlar. Şu anda bekleme sürecinde olan Avrupalı yatırımcının eylül ayından itibaren satın alma eğilimine gireceğini düşünüyorum” dedi. 

 

Türkiye‘de % 22’ye varan yıllık faizlerin ve özellikle dolara olan panik eğiliminin gayrimenkul sektörüne olumsuz etkilediğinden bahseden Özatay, “Faizler ve dövizde yaşanan artış sonsuza kadar devam etmeyecek. Sektörde 2019 eylül ayından itibaren finansal enstrümanlarda bir dengelenme ve gayrimenkulde bir hareketlilik olacak. 2017 yılında 500 bin euro olan İstanbul Boğazı manzaralı bir dairenin fiyatı bugün 250 bin euroya kadar düştü. Avrupalı yatırımcı da bu düşük fiyatlardan yatırım yapmak için fırsat kolluyor. Kongrede gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmeler sırasında iskontolu fiyatları duyan Avrupalı temsilciler sonrasında başta İstanbul, Antalya, Bodrum, Kıbrıs gibi hareketli bölgelere yönelme olacaktır” dedi.