Faizsiz Ev Alma Yöntemleri


Faizsiz Ev Alma Yöntemleri


Faizsiz ev alabilmek isteyen kişilerin; yardımlaşma yöntemi ile, kişilere nakit desteği sağlayan ve belirli bir ödeme planı çıkartarak kişiyi firmanın veya kendisinin belirlediği zamanda ev sahibi yapan; Emin Evim, Bir Evim, Fuzul Ev gibi şirketlerden biri ile çalışması gereklidir.

Her ne kadar bankalar düşük faiz imkanı sunuyor olsalar da; konut kredisi alacak olan kişilere belirli bir oranda faiz uygulamaktadırlar. Fakat bu şirketler; öncelikle bu kampanyalardan yararlanmak isteyen kişiler arasında bir tasarruf programı oluşturmaktadır ve sonrasında bu kişilerin hepsine sıra ile istedikleri evler için nakit desteği vermektedir.

Bir Evim İle Faizsiz Ev Almak

Faizsiz ev almak isteyen kişilerin; Bir Evim aracılığı ile ev sahibi olabilecekleri yöntemler şunlardır:

• Sıra tespitli tasarruf yöntemi ile ev sahibi olmak isteyen kişiler; öncelikle noter huzurunda yapılacak olan bir sıra tespiti ile, istedikleri evi almak için nakit desteğini alacakları tarih belirlenir. Kişinin evine sahip olacağı tarih; tasarruf programına katılan kişi sayısına ve kişinin sırasına göre değişmektedir. Herhangi bir peşinat ödemeye gerek olmayan bir yöntemdir. Kişi evi alma süresi gelene kadar taksit öder ve ev kişiye teslim edildiğinde ödediği taksit miktarı, binde 6 oranında artar.
• Serbest planlı tasarruf yöntemi ile faizsiz ev sahibi olmak isteyen kişiler; herhangi bir ara ödeme zorunluluğu olmadan, kendi ödeme planlarını kendileri çıkartabilirler. Kişiye kişinin belirlediği kurallar çerçevesinde nakit desteğinde bulunulur.
• Konut değer endeksli tasarruf yöntemi ile faizsiz evalmak isteyen kişiler; evlerinin değerlerini koruma imkanına sahip olan kişilerdir. Örneğin; bu kişilerin başlangıçta başvuru yaparken alacakları evin fiyatı 250.000 TL ise ve kişinin evi teslim alma tarihi için kendisine sıra gelene kadar bu evin değeri 270.000 TL olmuş ise; kişi bu yöntem sayesinde yine 270.000 TL’lik bir ev alma hakkına sahip olacaktır. Bu tasarruf yönteminden yararlanabilmek için herhangi bir peşinat ödemeye gerek yoktur. Ayrıca kişinin taksit ödediği dönemde evin fiyatının artması durumunda; ödenecek olan taksit miktarı, ödenmemiş olan taksitlere eşit olarak bölünmektedir. Ödenmiş olan taksitler için tekrar ek para alınmamaktadır.