Kalyon Holding, tecrübesini Nevbahar Üsküdar ile gayrimenkule taşıyor


Kalyon Holding, tecrübesini Nevbahar Üsküdar ile gayrimenkule taşıyor


Altyapı, üstyapı ve enerji yatırımları alanında dünyanın önde gelen gruplarından Kalyon Holding’in ilk markalı konut projesi olan Nevbahar Üsküdar projesi satışa çıktı. Kaba inşaatın tamamlandığı projede fiyatlar 1.2 milyon liradan başlıyor.


Aralarında İstanbul Havalimanı, TANAP Boru Hattı, Kıbrıs Su Temini, Türkiye’nin ilk yerli entegre güneş paneli üretimi gibi mega projelere imza atan Kalyon Holding, ilk gayrimenkul projeleri olan Nevbahar Üsküdar’ı 30 eylül 2019 tarihinde Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Kalyon Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Çağın Işıkdağ ve Kalyon Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Öztürk ev sahipliğinde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıttı.

4 farklı konut bloku halinde tasarlanan projede ayrıca 30 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip 138 mağazadan oluşacak Nevçarşı isimli alışveriş merkezi de hayata geçiriliyor. Projede konutların lanmana özel ortalama metrekare satış fiyatı 14 bin 500 lira seviyelerinde olurken satış fiyatları da 1 milyon 200 bin TL’den başlıyor. Kaba inşaatı tamamlanan projenin 1 yıl içinde tamamlanarak teslimlerin başlaması planlanıyor.

Bugünün imkanlarıyla geçmişin güzelliklerinin bir araya getirildiği Nevbahar Üsküdar, boğazdaki yalıların stilini taşıyan gölgelikli cephe tasarımı, doğal malzeme kullanımı, tarihi dokuyla barışık mimarisiyle İstanbul’un en çevreci yapılarından biri olarak öne çıkıyor.

“Altyapı ve üstyapı inşaatlarında elde ettiğimiz deneyimi şimdi de gayrimenkul sektörüne taşıyoruz”

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, temelleri 1974 yılında atılan Kalyon Holding’in bugüne kadar imza attığı sayısız projeyle Türkiye ekonomisine katkıda bulunduğunun altını çizerek, “Son yıllarda Türkiye’nin vizyon projeleri olarak adlandırılan çok sayıda mega yapıda imzası bulunan bir grup olarak, özellikle altyapı ve üstyapı inşaatında elde ettiğimiz deneyimi şimdi de gayrimenkul sektörüne taşıyoruz. Bu deneyimi sektöre aktarmanın bizim gibi ülkesi için çalışan, üreten, istihdam sağlayan, yatırım yapan şirketler için bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz” dedi.

Teknoloji, Tasarım ve Tabiat odaklı yaklaşım modeli..

45 yıllık tecrübeleriyle, gayrimenkul geliştiriciliği alanında da fark oluşturmayı amaçladıklarını; hem proje geliştirdikleri bölgelere hem de sektöre katkı vermeyi hedeflediklerini dile getiren Kalyoncu, Kalyon Gayrimenkul Yatırım markasının özünü oluşturan 3T olarak adlandırdıkları bir yaklaşım modeli oluşturduklarını belirterek bunların Teknoloji, Tasarım ve Tabiat olduğunu, tüm imkanlarından yararlanarak; iyi tasarımla, ve tabiata saygılı bir şekilde projelerini geliştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu

Gayrimenkul sektörü yeni bir evreye girdi..

Genelde lansman toplantılarının ve satışların projelerde inşaat çalışmaları başlamadan önce yapıldığına dikkat çeken Kalyoncu; “Biz ise bugün burada kaba inşaatı tamamlamış, bitmek üzere olan bir proje için bir araya geldik. Türkiye ekonomisinin itici güçleri arasında yer alan gayrimenkul sektörü, dönüşüm geçirerek yeni bir evreye girdi. Bu açıdan değişen dinamiklerin yakından takip edilmesi gerektiğini ve müşteri beklentilerinin doğru analiz edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eski dönemin anlayışı olan; şehirle bağlantısı zayıf, aile hayatından uzak, deneyim ve tasarım sürecine gereken değer verilmeden, ‘nasıl olsa satar’ diyerek geliştirilen projeler dönemi geride kaldı.Gayrimenkul sektöründeki yeni dönem, finansal gücü yüksek, vizyon sahibi, kaliteden ödün vermeyen, insan ve aile hayatına dokunan şirketlerin ve projelerin öne çıktığı bir dönemin başladığını gösteriyor. Bu anlamda Kalyon Gayrimenkul Yatırım, gayrimenkul sektörünün yeni dönemine yön veren bir şirket olmayı hedefliyor” şeklinde konuştu.

Proje sadece Anadolu yakası için değil, Avrupa yakasındaki bazı ilçeler için de çekim noktası..

Projeyi tasarlama aşamasında mahalle kültürünü yaşatan ve komşuluk ilişkilerini zenginleştiren; kültür, sanat etkinlikleri ve eğitim programlarını çok önemsediklerini ifade eden Mehmet Kalyoncu, Üsküdar’ın, 700 bin kişilik bir nüfusun sadece 5 dakikada ulaşabildiği bir merkez olduğunu belirterek “Projemizin yakın çevresinde yer alan 12 bin iş yeri de buradaki ticaret hayatın en önemli göstergesi. Hemen yanı başında yer alan vapur iskeleleri ve Marmaray istasyonu, yakın çevresindeki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi ulaşım alternatifleriyle Nevçarşı; sadece Anadolu Yakası için değil, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Fatih ve Beyoğlu gibi Avrupa Yakasında yer alan yüksek potansiyele sahip ilçeler için de çekim noktası olma özelliği taşıyor.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Nevbahar Üsküdar yeni ulaşım aksının göbeğinde..

Mehmet Kalyoncu’nun açıklamalarını tamamlamasının ardından konuşan Kalyon Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Çağın Işıkdağ, Nevbahar Üsküdar’ın ulaşım İstanbul’un yeni ulaşım aksının göbeğinde, kara, deniz ve raylı sistemlerin kesişme noktasında yer aldığının altını çizerek “Üsküdar, Mimar Sinan Çarşısı’ndan Kız Kulesi’ne, Çinli Camii’nden Cemile Sultan Korusu’na, Küçüksu Kasrı’ndan Validebağ Korusu’na kadar 50’nin üzerinde tarihi mekâna ev sahipliği yapıyor. Üsküdar Belediyesi’nin hemen yanında konumlanan Nevbahar Üsküdar ise otomobille; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 12 dakika, Üsküdar Vapur İskelesi’ne 3 dakika, Marmaray’a 3 dakika, Altunizademetrobüs durağına 10 dakika, Harem’e ise 5 dakika mesafede yer alıyor.” dedi.

Nevbahar Üsküdar’da metrekare satış fiyatları ortalama 14 bin 500 lira olurken konutların fiyatları da 1 milyon 200 bin liradan başlıyor

Proje ile ilgili detaylı bilgiler veren Kalyon Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Öztürk, projede brüt 105 ile 665 metrekare arasında değişen, 2+1 dairelerden 5+2 penthouse’lara farklı kat planlarında toplam 169 konut yer aldığını belirterek projede lansman dönemine özel metrekare satış fiyatlarının ortalama 14 bin 500 lira olduğunu ve satış fiyatlarının da 1 milyon 200 bin liradan başladığını söyledi.

Taksitler teslimden sonra..

Nevbahar Üsküdar projesinin avantajlı ödeme planlarıyla da yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu dile getiren Ayşegül Öztürk, yüzde 25 peşinat ödeme yapanların kalan taksitlerini oturmaya başladıktan sonra ödemeye başlayacağını; bunun da hem ilk evini alanlar hem de yatırım amaçlı alım yapanlar için önemli bir avantaj getirdiğini söyledi.

Projenin en önemli unsularından birinin de çarşı bölümü olduğunu dile getiren Öztürk; “Nevbahar Üsküdar projemizin kalbi olarak gördüğümüz Nevçarşı, açık ve kapalı alanlardaki bistro, kafe ve restoranları; son teknoloji ses ve görüntü sistemlerine sahip sinema salonları, birbirinden eğlenceli festival, konser, söyleşi ve özel gösterimlerle renklenecek muhteşem bir etkinlik alanıyla, İstanbul’un buluşma noktalarından biri olacak. Toplam kiralanabilir alanı 30 bin metrekareyi bulan Nevçarşı’da farklı büyüklüklerde 138 mağazamız yer alacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.