UCUZ KONUT PROJELERİ VE ÖNEMLİ NOKTALAR


UCUZ KONUT PROJELERİ VE ÖNEMLİ NOKTALAR

UCUZ KONUT PROJELERİ VE ÖNEMLİ NOKTALAR

Çevremizde civarımızda çok miktarda proje görüyoruz.  Boş bulunan her toprağa her araziye bina dikmek için bir olduğu çok açık. Tabiki bu durum arz talep meselesi. İnsanlar talep ettikleri ölçüde bunlar yaşanıyor. İnsanların ihtiyaçlarına cevap verilmesi çok güzel. Ayrıca önemli de. Yalnız dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Bunlara dikkat edildiğinde ucuz konut projeleri amaca hizmet edecektir. Bunlardan ilki ve en önemlisi yapılan projenin civar silüete uyması. Bugün İstanbul’da konuştuğumuz tam olarak bu. İstanbul’un harika bir dokusu var. Ancak özensizce yapılan konut projeleri o silüeti yıpratıyor. Mekana uygun tarihi dokuya uygun bir projenin çıkartılması firmanın prıfosyonelliğini gösterecek önemli bir detaydır.

Uygun Konut ve İnsan Yığılması İlişkisi

Bir diğer önemli nokta mağduriyet yaşatmamak. İnsanların faydasına isteniyor birçok proje. Bu kadar çok yığılma kontrol sorununu da beraberinde getirmemeli. Ucuz projeler ilk etapta sempatik bir resim çizebilir. Proje çokluğu birçok insanı rahatlatacakmış gibi de görülebilir. Günün sonunda ise proje ve insan kalabalığı ihtimaliyle de karşı karşıya kalabiliriz. Bunların yönetimi, idaresi, takibi önemli süreçlerdir. Yaşanacak aksaklık mağduriyeti kat kat artırabilir. Bu yüzden ağırdan almak ve dikkatli bir süreç yürütmek önemli olacaktır.

Deprem, Zemin ve Evler

Ülkemiz deprem bölgesinde olan bir bölge. Bunu bile bile yüksek yapılar yapmak tam bir cinayet olacaktır. Bugün geldiğimiz noktada her firmanın gökdelen yaptığını müşahede ediyoruz. Üstüne inşaa edilen yerin güvenilirliği de sorgulanmalıdır. Yakın tarihlerde dere kenarlarına yapıldıkları için selde yıkılan binalarla karşılaştık. Ucuz konut projeleri kısa vadede çözüm sağlayabilir. Ancak uzun vadede ,fizibilitesi iyi yapılmamışsa, sorun olacağı çok açık.

Kaliteyi İnsanlara Ulaştırmak Amaç Olmalı

Bir diğer başlık proje esnasında kullanılan ürünlerin kalitesi. Hem iç dizaynı hem inşaat esnasında kullanılan malzemeler kaliteli olmak zorundadır. Ucuz projeler planlandığında mantık belliydi. Herkes ev sahibi olsun. Ama şartlar iyisi olsun. Yani insanlara ucuza verelim diyerek en kalitesiz ürünleri kullanmak olayı amacından saptırmak olacaktır. Bundan dolayı baştan itibaren kontrolü tam yapılmalı ve en iyi ürünler kullanılmalıdır.