A GRUBUNDAKİ YAPI MÜTEAHHİTLERİ AÇIKLANMAYA BAŞLANDI!


A GRUBUNDAKİ YAPI MÜTEAHHİTLERİ AÇIKLANMAYA BAŞLANDI!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğin hayata geçmesi ile birlikte yapı müteahhitliğinde yepyeni bir dönem başladı. Artık yapı müteahhitleri farklı kriterlere göre değerlendirilecek, kayıt altına alınıp mesleki, teknik ve mali kriterlere göre sınıflandırılacak ve alabilecekleri işler de bu yetki belgesine göre belirlenecek. 52 yıllık tecrübesi ile Aşçıoğlu markası A Grubu Yapı Müteahhitlik Belgesini ilk alan markalardan biri oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı müteahhitlerinin sınıflandırılmasına ve kayıtlarının tutulmasına ilişkin 2 Mart 2019 tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre; yapı müteahhitleri artık yaptıkları işlere istinaden 9 ayrı grup olarak sınıflandırılıyor. Yetki belgeleri, mesleki ve teknik yeterlikler ile ekonomik ve mali yeterlikler esas alınarak A, B, C, D, E, F, G, H ve geçici olmak üzere gruplandırılıyor. 

Yapı müteahhitlerinin alabilecekleri ve yürütebilecekleri işler de sadece kriterlerini karşılayabildikleri sınıfın izin verdiği yetki belgelerine göre belirlenecek. A grubu yetki belgesine sahip olacak yapı müteahhitlerine hiçbir kısıtlama uygulanmazken B, C, D ve E grubunda yetki belgesine sahip yapı müteahhitleri ise maliyeti ve belge grubunun gerektirdiği asgari iş deneyim tutarını geçmeyen yapım işlerini alabilecek. 

Gayrimenkul sektöründe 1967 yılından bu yana faaliyet gösteren ve her dönemin en prestijli yapılarını şehre kazandırarak birbirinden başarılı projelere imza atan Aşçıoğlu, A grubu müteahhitlik yetki belgesini almaya hak kazandı. Aşçıoğlu, Selenium markalı projeleri ile İstanbul’un mimarisine yeni bir soluk getirirken, 2015 yılında Dubai’nin en büyük markalarından DEYAAR ile gerçekleştirilen işbirliği sayesinde Selenium markasının kullanım hakkını yurt dışına ihraç etme başarısını göstermiştir. 

Gayrimenkul sektöründeki yeni dönemi değerlendiren Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu şunları dile getirdi:

‘’52 yıllık tecrübemiz ve hayata geçirdiğimiz onlarca proje ile Aşçıoğlu markamız, 9 farklı gruba ayrılan Türkiye müteahhitlik sektöründe almaya hak kazandığı A GRUBU MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ ile gücünü tescilledi. Şirketlerin güçlü mali yapıları dışında, bulunduğu sınıftaki iş deneyimi, mesleki/teknik yeterlilik ve iş gücü gibi oldukça kritik konularda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değerlendirilen müteahhitler arasında A GRUBU yetki belgemizi aldık. Sektörün önemli oyuncuları olarak uzun zamandır talep ettiğimiz bu düzenlemenin hayata geçmesi ile doğru işin doğru ellere verilmesinin önü açıldı. Buna ek olarak tüketicilerin oldukça kısıtlı imkanlarla değerlendirme şansı olduğu şirketleri çok farklı bir şekilde değerlendirme şansı da ortaya çıkmış oldu. Bugünden sonra sektörde her süreç ve ortaya çıkan her eser daha iyi olacak. ’’