GABORAS, gayrimenkul ticaretine mali ve hukuki güvence veren ilk kapsamlı dijital platformu kurdu


GABORAS, gayrimenkul ticaretine mali ve hukuki güvence veren ilk kapsamlı dijital platformu kurdu

Gayrimenkulün tüm aktörleri artık ‘Güvenli Gayrimenkul Piyasası’nda buluşuyor!

 


 

GABORAS, alım satımdan kredilendirme ve sigortalamaya kadar gayrimenkulle ilgili tüm süreçlerin dijital olarak tek bir noktadan dijital ortamda yürütülebileceği gayrimenkul ticaret platformunu kurdu. Alıcı, satıcı, kiralayan, kiraya veren, aracılık veya temsilcilik eden tüm kullanıcılar, hem bu platform üzerinden ilk kez kapsamlı biçimde ticari faaliyette bulunacak hem de yatırımlarına yön verecek rapor ve analizlerden yararlanacak

Kullanıcıların hızlı, kolay ve güvenli online gayrimenkul ticareti ile tanışacağını belirten GABORAS İcra Kurulu Üyesi Dinçer Gökçe, “Bireysel ve kurumsal yatırımcılardan emlak danışmanlarına, gayrimenkul geliştiricilerden portföy sahipleri ve bankalara kadar sektörümüzün tüm paydaşlarının hukuki ve mali güvencelerle korunacağı platform, Türkiye’nin Güvenli Gayrimenkul Piyasası olacak” dedi

 

GABORAS, gayrimenkul alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını ilk kez dijital ortamda ‘360 derece’ hizmet verecek yenilikçi ve gelişmiş bir ticaret platformu ile tanıştırmaya hazırlanıyor. 

Gayrimenkul sektöründe alıcı, satıcı, kiralayan, kiraya veren, özel taleplerde bulunan, aracı ve temsilci olarak yer alan tüm gerçek ve tüzel kişi veya kuruluşları bir araya getirerek hızlı, kolay ve güvenli bir dijital ticaret deneyimi yaşatmayı amaçlayan platform ile gayrimenkul alım-satım, kiralama ve kiraya verme işlemleri artık tek bir noktadan, www.gaboras.com.trüzerinden yürütülebilecek. Sektörde bir ilk olacak bu platform, yerel ağ hizmeti, mülk yönetimi, raporlama ve sunum hizmeti, tapu takip ve uyarı hizmetlerinin yanı sıra birinci/ ikinci el satışlardan, devir, kredilendirme ve sigortalamaya kadar gayrimenkulün tüm süreçlerinin tek bir noktadan yerine getirilebileceği yenilikçi bir otomasyon sistemiyle tasarlandı.  

Sektörün aktörlerini buluşturacak en kapsamlı piyasa

Geliştirdikleri yeni sistemle kullanıcıların hızlı, kolay ve güvenli online gayrimenkul ticareti ile ilk kez tanışacağını belirten GABORAS İcra Kurulu Üyesi Dinçer Gökçe, “Bireysel ve kurumsal yatırımcılardan emlak danışmanlarına, gayrimenkul geliştiricilerinden değerleme uzmanlarına, portföy sahiplerine ve bankalara kadar sektörümüzün tüm aktörlerinin hukuki ve mali güvencelerle korunacağı bu piyasa, dijital ortamda mülk sergileme, teklif ve talep yönetme, analiz yapma, uçtan uca alım-satım, kiralama ve kiraya verme işlemlerinin gerçekleştirileceği bir ‘’Güvenli Gayrimenkul Piyasası’’ dedi. 

Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların mülklerini teklif verme ve talep oluşturma yoluyla satışa ya da kiraya verebileceği platformda mülkle ilgili bir arz ya da talep oluşturma işlemi gerçekleştirildiğinde, bunları hem amaca göre yönetme hem de sürecin tamamında eşlik edici konumda olduklarını aktaran Gökçe, platformda uçtan uca gerçekleşecek yenilikçi dijital ticaret sürecini 10 maddede şöyle aktardı: 

Mülk havuzu ile uçtan uca ticaret olanağı

1.   GABORAS Güvenli Gayrimenkul Piyasası’nda ilk olarak mülk ekleme işlemi, Wep Tapu doğrulamasıyla gerçekleştirilir ve mülk havuzu oluşturularak gayrimenkul portföyleri sergilenir. 

 

2.   Bu noktada uzmanlar aracılığıyla mülkün yerel olarak ön incelemesi ve yasal olarak işleme uygunluğu gibi konularda doğrulaması yapılır. Mülklerin piyasadaki mevcut yerel koşullarla yerinden analiz edilerek gerçek değerinde işlem görmesi sağlanır. 

 

3.   Mevcut mülkün sergilenmesi gerçekleştirildikten sonra yatırımcılara gösterimi sağlanır. Gayrimenkul ile ilgili teklif ve talepler alınarak süreç yönetilir ve mevcut taleplere göre eşleştirmesi gerçekleştirilir.

 

4.   GABORAS, mülk işlemleriyle ilgili süreçleri yürütürken, Türkiye genelinde hizmet veren yerel ağ sisteminden faydalanır. Bu kapsamda taşınmaz ticareti yetki belgesine sahip emlak danışmanlarını, yaptığı anlaşma çerçevesinde ‘yerel ağ temsilcisi ya da aracı’ olarak belirler. Yerel ağ’daki temsilciler piyasa içerisinde ‘aracı veya temsilci’ olarak belirtilirler. 

 

5.   Platformda aracılar ve temsilciler kısaca bilgilerini ekleyerek pratik olarak sisteme giriş yaparlar. Böylece, mülk ekleme, raporlama, mülkleri yönetme, talepleri karşılama ve satış kapama işlemlerini yürütme yetkisine sahip olurlar.

 

6.   GABORAS, platform üzerinden bir mülk arzı ya da talebi alındığında, bu isteğe göre mülkü bulduktan sonra tarafları bir araya getirme ve satış kapama işlemlerine kadar eşlik etme yükümlülüklerini de üstlenir. 

 

7.   Kullanıcılar bu süreci platform üzerinden kendileri yürütebilecekleri gibi GABORAS’tan da yürütme talebinde bulunabilirler. Piyasa içerisinden anlaştıkları aracı/temsilci olan emlak danışmanından ilgili mülkle ilgili işlemleri yürütmesini isteyebilirler.

 

8.   Emlak danışmanı GABORAS tarafından yönlendirilen talepleri de karşılayabilir, müşterileriyle yaptığı anlaşma çerçevesinde müşterisi adına işlem gerçekleştirebilir ve satış süreçlerini yürütebilir. 

 

9.   Kurumsal olarak işlem yapmak isteyen kullanıcılar ise; piyasa içerisinde alıcı, satıcı, kiracı ya da kiraya veren taraflarda olabilecekleri gibi, mülkleri ile ilgili analiz yapma imkanına da sahip olurlar.

 

  • Tarafların bu süreçleri başarılı şekilde yürütmesi sonrasında fiyat teklifleri ve satış kapama işlemlerine geçiş yapılır. Başka bir deyişle platformda tüm bu hizmetlerle uçtan uca ticaret olanağı sağlanır.

 

Emlak danışmanları yerel ağa katılarak global pazarlama imkanı sağlıyor

GABORAS’ın sektördeki potansiyel alıcılara nitelikli, güvenilir ve liyakata dayalı hizmet sunabilmek için yerel hizmet ağı oluşturduğunu kaydeden Gökçe, alanında uzman gayrimenkul danışmanlarından oluşan bu ağ sayesinde gayrimenkul arzında doğrulanmış bilgi sağlandığını belirterek “Gayrimenkulü görerek almak isteyenler için de, mülkün temizlenip hazırlanması, yerel ilan afişlerinin asılması, gelen müşterilere mülkün gösterilmesi, sözleşmenin ardından tapu dairesinde ve diğer ortamlarda verilmesi gereken mali ve hukuki hizmetler GABORAS Yerel Ağ Üyeleri’nce sağlanır. Büyük hacimli, nitelikli gayrimenkul ticaretinde uzman kurumların desteğine kavuşma ve doğrudan ilgililer arasında yürütülen işlemlerle doğru ve hızlı ticaret yapma imkanı veren sistem, varlık yönetiminde en yüksek verimi elde etmek için de uzmanlık sağlıyor” değerlendirmesinde bulundu.  

Platformun gayrimenkul danışmanlarına olan katkısını anlatan Gökçe, “Danışmanların GABORAS’ın ulusal pazarlama ağından yararlanabilmesi en önemli avantajlardan biri. Sisteme portföylerini ekleyerek süreci tek ekran üzerinde yönetme imkanına kavuşabilen emlak danışmanları, güncel değer tespiti gerçekleştirebiliyor, tüm gayrimenkullerle ilgili tek tıkla sunum hizmeti alarak müşterilerine sunabiliyor, meslektaşları ile network kurarak bölgesinde önerilen uzmanlar arasına girme şansını sağlayabiliyor” diye konuştu.