MESA Sponsorluğunda Gerçekleştirilen “Heykelde Yeni Keşifler Yarışması”nda Seçilen Eserler Sergilenmeye Başladı


MESA Sponsorluğunda Gerçekleştirilen “Heykelde Yeni Keşifler Yarışması”nda Seçilen Eserler Sergilenmeye Başladı


 

 

“Gelecek Sanatla Şekillenecek” mottosuyla yola çıkan MESA Holding52 yıldır kalite ve güven ile anılan çizgisini 49 yıldır sanatın ve kültürün adresi olan Milliyet Sanat ile heykel sanatına destek vermek için birleştirdi. MESA Holding’in sponsor olarak destek verdiği Heykelde Yeni Keşifler Yarışması”nın seçici kurulu tarafından belirlenen 10 eser 7-25 Kasım tarihleri arasında Kemer Country Club’da sanat severler için sergilenecek.

 

Heykelde Yeni Keşifler Sergisi’nin açılış töreni 7 Kasım Pazar günü Kemer Country Club’da yapıldı. Serginin açılış konuşmaları MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu ve Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz tarafından yapıldı. MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu “MESA olarak 52 yıldır sanatın ve sanatçının yanında olduk. Geleceğin sanatla şekilleneceğine olan inancımız ile destek verdiğimiz Heykelde Yeni Keşifler Yarışması bu yıl özellikle pandeminin de etkisiyle pek çok zorluk yaşayan, heykele gönül ve emek veren sanatçıları teşvik etmek üzere düzenlendi. MESA olarak, bu kıymetli yarışma ve serginin bir parçası, destekçisi olduğumuz için mutluyuz.” dedi.

 

“Heykelde Yeni Keşifler Yarışması” eserlerini sergileme fırsatı bulamayan yetenekli sanatçıların görünürlüğünün artırılması ve Türkiye’de heykel sanatına emek ve gönül verenlerin teşvik edilmesi hedefiyle ilk defa 2019 yılında gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen “Heykelde Yeni Keşifler Yarışması”na başvuran eserleri değerlendiren jüride Mesa Mesken Sanayi A.Ş. Tasarım Müdürü Sinem Konu Keskinok, Artsümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer, Küratör & Sanat Yazarı Derya Yücel, Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı & Koleksiyoner Ebru Özdemir, Heykeltraş Fabio Lattanzi Antinori, Milliyet Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, Küratör & Sanat Danışmanı Melike Bayık, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & Koleksiyoner Meltem Demirören Oktay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Neslihan Pala, Merkur Galeri Kurucusu & Sanat Danışmanı Sabiha Kurtulmuş ve Sanatçı Seçkin Pirim bulunuyor.

 

Yapılan başvuruların birbirinden kıymetli jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve ilk 10 eser belirlendi. Seçilen 10 eserden ilk 3’e giren isimlerin her birine 10 bin TL üretim desteği ve birinciliğe hak kazanan eser sahibine yurtdışında bir ay sürecek sanat eğitimi ödülü verildİ