Konut kredilerinde limit arttı, ancak sigorta masraflarında tasarruf imkanı sürüyor!


Konut kredilerinde limit arttı, ancak sigorta masraflarında tasarruf imkanı sürüyor!

Konut kredilerinde limit arttı, ancak sigorta masraflarında tasarruf imkanı sürüyor!

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), daha önce 2 milyon TL ve altında olan konutlar için belirlediği yüzde 90 kredi kullanım üst sınırını, 5 milyon TL ve altındaki konutlara uygulanacak şekilde güncelledi. Buna göre, değeri 5 milyon TL ve altında olan sıfır konutlar için, bedelin yüzde 80-90’ı kadar kredi kullanılabilecek. Yine değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasındaki sıfır konutlar için yüzde 70 ila 80 arasında, değeri 10 milyon TL ile 20 milyon TL arasında değişen sıfır konutlar için ise, bedelin azami yüzde 60-70’i kadar kredi alınabilecek.

 

“Kredi kullanılabilecek üst limit arttıkça, konut kredilerine hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketiciler için poliçe masrafı da ciddi rakamlara ulaşıyor” diyen Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, “Bu noktada eğer tüketiciler doğru ve bilinçli hareket ederlerse, konut kredisi başvurularında önemli bir masraf kalemi haline gelen Kredi Hayat Sigortası poliçelerini, bankalara göre çok daha avantajlı fiyatlardan satın alabilirler.” dedi.

 

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren olayinkolayi.comisimli dijital platform, hayat sigortası güvenceli konut kredisi kullanacaklara, avantajlı poliçe satın alma imkanı sunuyor. Kredi Hayat Sigortalarını olayinkolayi.com üzerinden yaptıranlar, başvuru kriterlerine bağlı olarak bankalara göre %40’a varan indirimden yararlanıyor.

 

2018 yılında hizmete giren Olayinkolayi.com, Kredi Hayat Sigortası konusunda sadece kullanıcıların bütçesini rahatlatmakla kalmıyor, aynı zamanda sunduğu ücretsiz asistanlık hizmetiyle de tüketicilerin kredi yolculuğunu daha pratik hale getiriyor. BDDK’nın açıkladığı yeni limitler doğrultusunda hayat sigortalı konut kredisi kullanacak olanlar,  olayinkolayi.com platformunu kullanarak, hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında 0850 222 3466 numaralı Çağrı Merkezi numarası veya Whatsapp hattı üzerinden anlık yanıt sistemiyle tüm sorularına en kolay yoldan cevap alabilirler.

 

Detaylı bilgi için: www.olayinkolayi.com