Rose Kar - Konut alırken söz, hatta son söz kadınların..

Ağaoğlu Kurumsal İletişim Koordinatörü ve  yılların deneyimli Kurumsal iletişim duayeni Rose KAR ile yaptığımız söyleşimizde herkesin kendinden bir parça bulacağına inanıyoruz


Rose Kar - Konut alırken söz, hatta son söz kadınların..

Ağaoğlu Kurumsal İletişim Koordinatörü ve  yılların deneyimli Kurumsal iletişim duayeni Rose KAR ile yaptığımız söyleşimizde herkesin kendinden bir parça bulacağına inanıyoruz...

Türkiye’de iş hayatında başarılı bir kadın olarak; gerek iş hayatı gerekse sosyal hayatta kadının konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

Kadının bir çok farklı rolü var hayatta. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir çalışan, iyi bir arkadaş, iyi bir abla gibi bir çok farklı rolü hakkıyla yerine getirmenin derdindedir kadın. Bizdeki detaycı bakış açısı, bu rollerin hiçbirini üstünkörü yapmamıza izin vermez. Dolayısyla ben kadınların elinin değdiği hiçbir işin başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünmüyorum. Hal böyle olunca çalışma hayatında ve sosyal hayatta kadınların ağırlığı her geçen gün daha da hissediliyor. Özellikle bazı mesleklerde kadınların çok daha başarılı olduğu aşikar.  Ancak bu sevindirici gelişmenin yanında daha çok yol kat edilmesi gerekiyor. Kadınların daha çok desteklenmesi ve takdir görmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kadın ya da erkek iş hayatındaki herkes zorluklarla karşılaşıyor. Sizin bir kadın olarak karşılaştığınız sorunlar nelerdi?

Kadın anne, kadın idareci, kadın yumuşak ve kadın kurduğu empati ile sorunları avantaja çevirebilme gücüne sahip .Sanırım ben de bu konuda torpilliyim.

Kadın olmanın artılarını hissettiğiniz durumlar oldu mu? Bu konuda neler anlatabilirsiniz?
Cinsiyetten ziyade zekanın değerli artılar getirdiğine inanıyorum

Genç iş kadınlarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Hayatta başarılar kadar başarısızlıklar da bizim için. Kimsenin heyecanlarını yok etmesine izin vermemelerini tavsiye ediyorum. Diğer taraftan eğitim ve gelişim olmazsa olmaz. Kişisel gelişimlerini hiçbir zaman ihmal etmemeleri gerektiğini kendilerini besleyip geliştirecekleri uğraşlar bulmalarının da şart olduğuna inanıyorum.

Devletin kadın girişimcilere verdiği desteği yeterli buluyor musunuz?

Çeşitli hibe ve destek programları ile kendi işini kurmuş, ekonomik özgürlüğünü kazanmış kadınları görmek son derece mutluluk ve gurur verici. Bu destekler ne kadar artarsa başarılı kadınlarımızın sayıları da artacaktır. Dolayısıyla bu desteklerin yeterli olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

Burada önemli bir diğer nokta, bu destek programlarından kadınların ne kadar haberdar olduğu. Daha fazla kadına ulaşmak adına bu programların tanıtımlarının ülkemizin dört bir yanında daha yoğun olarak yapılması gerekiyor.

İş hayatındaki kadınların şikayetçi oldukları konulardan biri de kadın yöneticiler. Kadınların iş hayatında hemcinslerine zarar verdiği şeklinde bakış açısı mevcut. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?                                                                                                                                            
Maalesef  bu davranış biçimi mevcut, sorunlu kişilerin özelliği ve  var olduklarına inanıyorum. Kendini ifade edemeyen,varlığını hissettiremeyen, değerli ve vazgeçilemez olma noktasında imkan bulamamış kişiler üzüntü kaynağı olabiliyorlar
Gayrimenkul sektöründe kadın ve erkek bakış açıları arasındaki farklılıklar nelerdir?         
Konut alırken söz, hatta son söz kadınların;  erkekler yatırım amaçlı düşünürken eşime sormalıyım demeden edemiyor…kadınlar yaşam alanlarının kararını seçici bir şekilde veriyor.
Oturacağınız evi seçerken kriterleriniz neler olmuştur?                                                      
Lokasyon,güvenlik ve yeşillik
Evinizi dekore ederken gözettiğiniz olmazsa olmazlar nelerdir?                                                        
Bitki , çiçek biraz mum ve  kitap- dergi
Moda gelir geçer. Sizin evinizde her daim görmekten hoşlandığınız parçalar, taşındığınız her eve götürdüğünüz eşyalar nelerdir?                                                                                                                  
Her gittiğim yere taşıdığım aile yadigarı antikalarım
Son dönem modern yaşam alanlarında sizce kadınlar ve çocuklar için neler projelere dahil olmalı?                                                                                                                                                                       Günümüzde insanlar artık spor konusunda daha bilinçli. Avrupa’da olduğu gibi bizde de spor artık bir yaşam tarzı haline gelmeye başladı. Kadınlar formuna daha çok dikkat ediyor. Dolayısıyla iyi bir spor kompleksi olmazsa olmaz. Çocuklar için de yeşil alanlar, çocuk parkları ve her şeyden önce güvenlik konusu başı çekiyor.Ayrıca evcil dostlarımızın kendilerini mutlu hissedecekleri alanlar şart.