Halkbank Konut Kredisi nasıl verir?

Halkbank Konut Kredisi nasıl verir?

19 Temmuz 2019 - 10:28

Halkbank Konut Kredisi Hakkında

 

Konut kredisi almak isteyen kişiler bankaların konut kredi fırsatlarını araştırabilirler. Her banka kendine göre garklı uygulamalar da bulunur. Halkbank konut kredisi düşük faiz oranlarıyla her müşterisinin ev sahibi olabilmesi için gerekli şartları sunmuştur. Halkbank konut kredisi müşterilerine özel sunduğu faiz oranları diğer bankaları da etkileyerek rekabet arasına düşürmüştür.

 

Bankaların uygulamış oldukları faizler aşırı derece de yüksek olunca konut kredisi almak da bir o kadar zorlaşmış durumdadır. Her banka kendine özel başvuru şartları uygulayarak kredi alma işini zorlaştırmıştır. Bankalardan tam olarak kredi almanız için banka bankalar kefil bile isteyebilir. Bu tamamen sizin daha önce ki durumlar da bankalarla olan ilişkinizden kaynaklanır. Eğer ödemeleriniz tam yapıldıysa banka bunu göz önünde bulundurarak size kredi verecektir. 

 

Bankalardan Kredi Nasıl Alınır?

Bankalardan kredi almak için ilk olarak nüfus cüzdanı ile başvuruda bulunmanız gerekiyor. Kredi alabilmek için tabi ki sicilinizin de temiz olması lazım. Daha önceden kredi aldıysanız ve ödeme zorluğu yaşayıp gecikmeli ödediyseniz bu durumda size kredi çıkmayabilir. Bu nedenle konut kredisi de alamayabilirsiniz. Bankalar bu konuda çok katı oldukları için kredi verecekleri kişinin sicilini mutlaka temiz olmasını istiyor. Bazı bankalar ise konut kredileri için kefil ister. Bunu da göz önünde bulundurmak da fayda var. 

 

Faizsiz Kredi

Halbank faizsiz kredi zaman zaman kendi müşterilerine özel kampanyalar yapmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Halkbank faizsiz kredi seçenekleridir. Ya hiç faiz uygulaması yapmadan konut kredisi veriyor ya da faiz oranını oldukça düşük tutuyor. Bu durumda kredi çekip ev almak oldukça kolaylaşıyor. Ancak her banka konut kredisinde eve ait paranın hepsinin vermiyor.

 

Belli bir kısmını kredide kullandırıyor. Kalanı ise peşinat olarak vermemizi istiyor. Bu gibi durumlar ev alanacak kişiye ağır gelebiliyor. Kalanı ise ihtiyaç kredisi olarak seçmeyi tercih ediyor. Bu durumda konut kredisi çeken biri iki tane kredi ödemiş oluyor. Böyle durumlarla karşılaşmamanız adına bankalardan konut kredisi çekmek yerine faiz uygulaması yapmayan firmalardan da yararlanmanız mümkün.

Bu haber 701 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...