HOTPOINT, DAHA MUTLU, DAHA SAĞLIKLI VE DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR...

HOTPOINT, DAHA MUTLU, DAHA SAĞLIKLI VE DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN GIDA İSRAFINI AZALTIYOR!

24 Nisan 2018 - 12:15

Evin her alanında maksimum konfor sunmak için yenilikçi ürünler tasarlayan Hotpoint, Milano’da düzenlenen mutfak eşyaları fuarı Eurocucina’da gıda israfını önleyen yeni teknolojilerini sergiledi


Beyaz eşyada 100 yılı aşkın tecrübesiyle dünyanın bir numaralı beyaz eşya üreticisi Whirlpool bünyesinde faaliyet gösteren Hotpoint, 17-22 Nisan tarihlerinde Milano’da düzenlenen mutfak eşyaları fuarı Eurocucina’da gıda israfını önlemek üzere tasarlanmış yeni teknolojilerini ve ev aletlerini sergiledi.


Hotpoint’in Gıdaya Özen Gösterme Kültürü kapsamında ziyaretçilerle buluşan yenilikleri arasında yemekleri saklamayı ve hazırlamayı daha eğlenceli hale getiren akıllı ve birbiriyle bağlantılı ev aletlerinden, lezzetli ve taze gıdalar sunan fırına kadar birçok ev aleti bulunuyor. Bunun yanı sıra Hotpoint’in tüm dünyada gıda israfıyla mücadele için başlattığı sorumluluk projesinin detaylarını da öğrenen ziyaretçiler, gıda ile her etkileşimin daha mutlu, daha sağlıklı ve daha sürdürülebilir olabileceğini deneyimledi.


Hotpoint’in 2019 Ankastre Koleksiyonu’nda sergilenen ürünlerde sınıfının en iyisi mutfak aletleri setinin yanı sıra fırın, mikrodalga fırın ve kompakt kombi buharlı fırının sahip olduğu internet bağlantısı özelliği sayesinde, yemek ile olan ilişkimiz yeniden tanımlanıyor. Hotpoint standını ziyaret edenler, tarif seçip hazırlamaktan ideal bulaşık makinesi programını ayarlamaya ve kirli bulaşıkları yıkamaya kadar birçok özelliği barındıran ve kişiselleştirilmiş mutfak deneyimi yaşatan Hotpoint Home Net uygulamasını da ilk defa görme fırsatı buldu. 2019 Ankastre Koleksiyonu, aynı zamanda yeni bir indüksiyonlu ocak, T-şeklinde davlumbaz ve yeni dikey davlumbazlara da ev sahipliği yaptı. Hotpoint'in buharda yemek pişirme deneyimini yaşatan buharlı fırın serisi ise yemeklere ayrı bir lezzet kattı.


Gıda israfını azaltmak için Gıdaya Özen Gösterme Kültürü 

İnsan tüketimi için üretilen yemeklerin üçte biri ya kayboluyor ya da israf oluyor ve 2020'ye geldiğimizde bu oranın %40 olması bekleniyor. Sadece Avrupa'da her yıl 88 milyon ton gıda çöpe gidiyor. Gıda israfı sorununun çözümü; aralarında daha dikkatli alışveriş yapma, daha iyi gıda saklama, gıdaların bozulmasına dur demek için daha iyi soğutma ve hatta kalanları lezzetli yemeklere çevirmek için daha iyi yemek pişirme becerileri de bulunan bir dizi alanda daha akılcı düşünmeyi gerektiriyor. Buradan hareketle Hotpoint, “Gıdaya Özen Gösterme Kültürü” (Food Care Culture) adını verdiği yeni vizyonunu da fuarda tanıttı. 


Hotpoint standında ziyaretçiler, bu önemli adımların her biri hakkında daha fazla bilgi alabildi ve aynı zamanda Hotpoint serisindeki, gıda saklamayı ve yeniden kullanmayı daha kolay hale getiren pek çok ürün özelliğini keşfetti. 


Bu ürünler arasında doğrudan dondurucudan çıkarıp yemek pişirmeyi mümkün kılan “Frozen Bake” özellikli fırınlar veya yemeğin her yerini eşit ısıtmak için en iyi ayarı ve zamanlamayı otomatik olarak belirleyen “Dynamic Reheat” ve “Dynamic Defrost” programlı mikrodalga fırınlar yer aldı. Yemekleri yeniden ısıtmak için buhardan yararlanan yeni kompakt buharlı fırınlarda da bulunan benzer özellikler sayesinde soğuk veya donmuş ürünlerden yemek yapmak da gıda israfını önlüyor.


2019 Ankastre Koleksiyonu yemekle ilişkimizi yeniden tanımlanıyor

2019 Ankastre Koleksiyonu’nda öne çıkan ürünler arasında bulunan indüksiyonlu ocak, “My Menu” özelliği sayesinde 63'e varan pişirme kombinasyonu sunarak yemek pişirmeyi eğlenceli hale getiriyor. Gıdanın sıcaklığını algılayan ve yemek pişirmeyi stressiz hale getirmek için gücü otomatik olarak ayarlayan sensörler de kullanıcıya büyük kolaylık sağlıyor.


Koleksiyonda bulunan fırında ise My Menu özelliğiyle 80'e varan pişirme kombinasyonu sunuluyor. Fırının ideal sonuç için en iyi ayarı ve zamanlamayı seçmesi için sadece yemek kategorisinin ve pişirme yönteminin belirlenmesi yeterli. Fırında bulunan “Active MultiFlow Sistemi” de yemek pişirme süresince en iyi performansın elde edilmesine yardımcı oluyor.

Ev aletlerinde sunulan Home Net uygulaması ile yemek pişirmek, daha kişisel bir deneyim haline geliyor. Bu da kullanıcıların sadece fırınlarını uzaktan kontrol etmek ve izlemekle kalmayıp aynı zamanda bir dizi özel tarife de erişebildikleri zenginleştirilmiş bir yemek pişirme deneyiminin keyfini çıkarmasına olanak tanıyor. Home Net uygulaması, aynı zamanda arzu edilen sonuçları elde etmek için ürünlerin nasıl en iyi şekilde kullanılabileceğine dair faydalı ipuçları da sağlıyor.


Koleksiyonda yer alan mikrodalga fırınlar ise ankastre fırınlar ile uyumlu tasarımlarının yanı sıra My Menu arayüzüyle de 120'ye varan pişirme kombinasyonu sunuyor. Sağlıklı ve lezzetli yemeğin peşinde olanlar için mikrodalga fırın, çıtırlaştırma işlevini ilave yağa gerek duymadan, kızartmanın tadına ve dokusuna ulaşmak adına basınçlı hava konveksiyonu ile birleştiren “Dynamic Crisp Fry” (Dual Çıtır Pişirme) özelliğini sunuyor. Tüm besin değerlerini koruyarak malzemeleri buharda pişirmek için de “Dynamic Steam” özelliği sağlıyor. 


Hotpoint’in buharda yemek pişirmenin faydalarından tam olarak yararlanmak isteyenler için sunduğu buharlı fırın serisi de “Gentle Steam”, “Active Steam” ve “Total Steam” sistemleriyle fark yaratıyor. Ekmek veya et ve balık yemekleri pişirmek için ideal olan Gentle Steam özellikli buharlı fırınlar, iç tabandaki özel alana su eklenebilmesi sayesinde fırında pişirmeye nem ilave edip lezzeti artırıyor. Böylece yemekler lezzetli ve dışı çıtır çıtır olurken, yemeğin içindeki nem korunuyor. Buharlı fırınlarda bulunan Active Steam sistemi ise hem geleneksel ısıtma elemanı hem de buhar ile pişirme sırasında daha da geniş bir kontrol aralığı sunuyor. Serinin en gelişmiş üyesi olan birinci sınıf buharlı fırınlar ise tüm bu özelliklerin yanı sıra fırınınızı,geleneksel bir buharlı pişirici gibi kullanmanıza imkan tanıyan 100°C veya daha düşük derecelerde saf ve süper sıcak buharda pişirme olanağı sunan Total Steam özelliğine sahip.


Active Quattro buzdolabıyla ideal koşullarda saklama 

Hotpoint, dört kapılı buzdolabı Active Quattro'nun lansmanını da EuroCucina’da yaptı. Active Quattro, ileri yemek koruma özellikleri ve esnek depolama çözümleri sayesinde yemekleri taze ve düzenli tutuyor. Active Quattro, gıda israfını azaltmada anahtar niteliğinde olan, yemeğin ideal koşullarda kalmasını sağlamak için Hotpoint'in en son teknolojisini kullanıyor. 

70 cm ankastre buzdolabı sürdürülebilir saklama için hava kalitesini artırıyor

Hotpoint'in yeni 70 cm ankastre buzdolabı, yemekleri daha sürdürülebilir şekilde yapmanıza, saklamanıza ve düzenlemenize yardımcı olan kompakt bir ürün olarak öne çıkıyor. Hotpoint'in gelişmiş teknolojileri, yemekleri daha uzun süre taze ve sağlıklı tutmak için ideal saklama ve dondurma koşullarını sağlıyor: Active Oxygen 2.0, proaktif olarak kokuyu ve bakteriyi azaltarak daha iyi bir yemek saklama ortamı için hava kalitesini artırıyor. 


Daha uzun süre dayanan meyveler ve sebzeler için ızgara yüzeyindeki bakteri oluşumunu %99,9 azaltan Microban SilverShield® teknolojisi ile üretilen buzdolabı, Low Frost teknolojisi ve düşük enerji derecesi ile de tam performans sağlıyor. 


Gıdaya Özen Gösterme Kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmek ve yeni ürünlerin ve inovasyonların uygulamalı gösterimlerini izlemek için www.whirlpoolcorp-eurocucina2018.eu internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Bu haber 727 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...