Hunca ailesini birbirine düşüren Bahçeköy’deki villa...

Hunca ailesini birbirine düşüren Bahçeköy'deki villa satışta!

Geçtiğimiz Nisan ayında vefat eden Adnan Hunca'nın ailesi Bahçeköy'deki villa yüzünden birbirine düştü...

07 Şubat 2018 - 23:55

Hunca Kozmetik’in kurucusu Adnan Hunca’nın 13 Nisan 2017’de vefat etti. Ancak miras kavgası bitmedi. Adnan Hunca'nın evlilik dışı ilişkisinden doğan kızı Gonca Kalaonra ile ilk evliliğinden olan Hunca Toyer, Bahçeköy'de yer alan villayı 27 yıl önce devralan erkek kardeşlerine tapu iptal ve tescil davası açarak paylarına düşen hisseyi talep etmişlerdi. Hunca Kozmetik’in Yönetim Kurulu Başkanı Hunç Hunçer Hunca,kız kardeşlerin açtığı davanın reddini istedi.  Bahçeköy'de bulunan iki katlı villayı 1990 yılında kardeşi Tunçer Hunca’yla 75’er bin liraya satın aldıklarını iddia etti. Hürriyet Gazetesi'nden Özge Eğrikar'ın haberine göre, söz konusu villanın internette satışa çıkarıldığı öğrenildi.


Hunç Hunçer Hunca'nın avukatı konuya ilgili açıklama yaptı. Avukat, "Tapu kayıtlarına bakıldığında taşınmazın satış bedelinin nakden muris tarafından alındığı görülecektir. O tarihte müvekkilimin Gonca Kalaonra’nın varlığından haberi yoktur. Müvekkilim kazandığı parayla bedelini ödeyerek taşınmazı satın almıştır. Muris Adnan Hunca’nın da diğer mirasçılardan mal kaçırma kastı yoktur. Davacılardan Hunca Toyer, muris (miras bırakan) Adnan Hunca’nın ilk evliliğinden, müvekkilim davalı Hunç Hunçer Hunca ile diğer davalı Tunçer Hunca ikinci evliliğinden dünyaya gelmiştir. Murisin kız evlatlarını ayırma gibi bir gayesi yoktur. Davanın reddini isteriz" dedi.


Tunçer Hunca ile Zeynep Hunca’nın avukatı da konuya ilişkin açıklamalarda bulundui. Tunçer Hunca ile Zeynep Hunca’nın avukatı, "Bahçeköy’deki taşınmazın yarı oranındaki hissesi, Zeynep Hunca ile Hunç Hunçer Hunca’ya aittir. Bu taşınmaz Zeynep Hunca’ya, Tunçer Hunca’ya açtığı boşanma davasında mahkeme tarafından boşanma tazminatı olarak devredilmiştir. Bu durumda Zeynep Hunca’ya tapu iptali ya da tenkis davası açılamaz. Murisin ölümünden 27 yıl önce kızlarından mal kaçırma gayesi ve muvazaalı işlem yapması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.


Davacı Gonca Kalaonra’nın avukatı ise söz konusu villanın  internette satışa çıkarıldığını ve davalıların acilen villayı satmak için acele ettiklerini belirtti. Avukat, villaya satışının engellenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmesi gerektiğini söyledi. 

Bu haber 1874 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...