İbrahim Toraman’ın imar davasında karar

İbrahim Toraman’ın imar davasında karar

Eski futbolcu İbrahim Toraman’ın imar davasında karar çıktı. Toraman, dükkanında imar planına ve projeye aykırı olarak genişletme yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada, "hakkı olmayan yere tecavüz" suçundan 3 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı…

17 Kasım 2017 - 22:53

Eski futbolcu İbrahim Toraman’ın imar davası görüldü. Dava karara bağlandı. Toraman, kendisine ait dükkanında imar planına ve projeye aykırı olarak genişletme yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada "hakkı olmayan yere tecavüz" suçundan 3 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık İbrahim Toraman ve müşteki Fatih Mehmet Şarlı katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Müşteki Şarlı'nın avukatı Tuğba Atsal, sanığın cezalandırılmasını talep etti.İbrahim Toraman'ın avukatı Zeynep Küçük ise müvekkilinin işlediği iddia edilen suçun şikayete bağlı bir suç olduğunu belirterek, "6 aylık şikayet süresi aşılmış. Öncelikle davada düşme kararı verilmesini, aksi takdirse beraate hükmedilmesini talep ederiz." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Toraman'ı "hakkı olmayan yere tecavüz etme" suçundan önce 6 ay hapis ve 5 gün adli para cezasına çarptırdı.

Sanığın sabıkasız oluşunu ve duruşmalardaki halini dikkate alan mahkeme, cezayı 5 ay hapis ve 4 gün adli para cezasına indirdi.
Mahkeme, 4 günlük adli para cezasını günlüğü 20 liradan 80 liraya, 5 aylık hapis cezasını da yine günlüğü 20 liradan 3 bin lira adli para cezasına çevirdi.

Öte yandan mahkeme, Toraman'a verilen toplam 3 bin 80 liralık adli para cezasının ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İbrahim Toraman'ın Kadıköy Kuşdili Caddesi'ndeki SBM İşhanı'nda bulunan dükkanını, imar planına ve projeye aykırı olarak genişlettiği, bodruma inen merdivenlerin bir kısmını dükkana katmak suretiyle ortak alanlara el attığı gerekçesiyle müşteki Fatih Mehmet Şarlı'nın şikayetçi olduğu anlatılmıştı.

İddianamede, Toraman'ın TCK'nın 154. maddesinde düzenlenen "hakkı olmayan yere tecavüz" suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Bu haber 1299 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...