İstanbul’da dönüşümün en hızlısı o ilçe

İstanbul'da dönüşümün en hızlısı o ilçe

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği İstanbul’da, 85 bin konutun yenilendiği Ümraniye, şehirde en fazla konutun dönüştüğü ilçe oldu.

29 Kasım 2017 - 23:21

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul İnşaatçılar Derneği İNDER’in düzenlediği Kentsel Dönüşüm Konferansında kentsel dönüşümde gelinen nokta masaya yatırıldı. Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Gürsel Öngören Türkiye genelinde yılda 150 ila 200 bin riskli konutun dönüştürülebildiğini söyledi.

 

Öngören, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin talimatıyla yılda 500 bin konutu dönüştürmek üzerine programı yeniden revize ettiklerini ifade etti. Bugün gelinen noktada ise İstanbul’da Ümraniye, Esenler ve Esenyurt toplam 130 bini aşan rakamla kentsel dönüşümde öne çıkan ilçeler oldu.

 

Ümraniye’de 185 bin binanın 85 bini yıkılarak yerlerine depreme dayanıklı yeni yapılar inşa edildi. Esenler’de, 26 bin konutun dönüşümü gerçekleştirilirken, 10 yıl içinde riskli 50 binden fazla konutun daha dönüştürülmesi hedefleniyor. Esenyurt’ta ise kentsel dönüşüm kapsamında 20 bin civarında bina yıkıldı. 


500 BİN KONUT DÖNÜŞECEK


İstanbul’da 39 ilçede dönüşüm çalışmalar devam ediyor. Bağcılar’da şu ana kadar 2 bin 486 riskli yapı belirlenirken, toplam 2 bin 201 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 

 

Bahçelievler’de bugüne kadar 3 bin 156 adet binanın yeniden dönüşümü sağlandı, Zeytinburnu’nda ise yaklaşık 2 bin 200 bina dönüşümden geçti. Sultangazi’de bin 740, Gaziosmanpaşa’da 4 bin ve Üsküdar’da bin 492 bina dönüşümden geçti.

Bu haber 1320 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...