Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi’nde Buluşalım!..

Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi’nde Buluşalım!..

25 Nisan 2018 - 19:02

Ülkemizde her 100 girişimciden 9’u kadın oysa nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Kadın girişimci sayımız 119 binle sınırlı kaldığı gibi kadın erkek istihdam arasında yüzde 30’a yüzde 70 gibi adaletsiz bir oran var. Oysa ülkemizde kadınlar ile erkekler ekonomiye eşit katılsaydı; kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasıla %30 daha büyük olacaktı. 28 Nisan’da MEF Üniversitesi’nde ‘Ekonomide Kadın Eli’ mottosu ile düzenlenen Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi, kadın girişimciliğinin ekonomimiz için neden önemli oduğunun altını çizmeyi hedefliyor.


Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) önderliğinde çok sayıda sivil toplum liderinin destekleri, Sarıyer Belediyesi, MEF Üniversitesi, Daikin ve Hepsiburada.com’un katkıları ile 28 Nisan 2018 Cumartesi günü MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Kadın Girişimcilere Destek Zirvesi düzenleniyor. Ana teması ‘Ekonomide Kadın Eli’ olan Zirve’nin açılışı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin tarafından yapılacak. 


Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek Girişimci Kadın Dernekleri ve Kadın Odaklı Kuruluşlar Oturumu’nda Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu (GKLP) Danışma Kurulu Başkanı Av.Pınar Ersin Kollu, Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED)Başkanı Esra Özden, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi Sultan Tepe ve Hepsiburada Girişimci Kadınlar Proje Koordinatörü Duygu Aktaş konuşmacı olarak yer alacak.

Kadın Girişimcilik ve Sürdürebilirlik başlıklı ikinci oturum ise Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ve YAPDER Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünde, Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Genel Sekreteri Yeşim Beyla, Urban Land Instutitute (ULI Türkiye) Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Hasol Erktin ve Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Yeşilyurt söz alacak.


‘Topluma ilham veren kadınlarımızın hikayelerini paylaşmak ve onları desteklemek üzere ile Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi düzenliyoruz’…

‘Eldeki veriler ülkemizde de dünyada olduğu gibi ekosistemdeki kadın girişimci sayısının çok fazla bir değişim göstermediğine işaret ediyor. Oysa dünya genelinde kadın istihdamı % 1 bile artsa bunun Gayri Safi Milli Hasılaya yansıması 80 milyar USD. İşte Kadın Girişimci Zirvesi düzenleme konusunda bize motive eden düşünce bu oldu’ diyen Kadın Girişimci Zirvesi Etkinlik Komitesi Başkanı Nil Yıldızalp şöyle devam etti. “28 Nisan tarihinde MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde girişimcilikleri ile topluma ilham veren kadınlarımızın hikayelerini paylaşmak ve onları desteklemek üzere ile Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi düzenliyoruz. Zirvemizin mottosu ‘Ekonomi’de Kadın Eli’. İnanıyoruz ki kadınlarımızın ne kadar çok iş dünyasında yer alırlarsa ekonomimiz o kadar güçlenecek. Zaten ekonomik veriler de buna işaret ediyor, Türkiye’de eğer kadınlar ve erkekler ekonomiye eşit katılsaydı kişi başına düşen Gayri Safi Milli Hasıla yüzde 30 daha büyük olacaktı”.


‘Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş hayatına erkeklerle eşit katılımının küresel ekonomiye 12 trilyon dolar daha ekleyebileceğini gösteriyor’…

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu (YAPDER) Derneği Başkanı Celal Toprak ise “Ülkemizde kadın ve erkek nüfusu neredeyse eşit dağılıma sahip ama ne yazık ki bu eşitlik iş yaşamına yeterince yansımıyor. Kadın erkek istihdam arasındaki oran yaklaşık yüzde 30’a yüzde 70’le sınırlı kalıyor. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız çalışma hayatında, girişim dünyasında, siyasette yok. Büyük resme bakıldığında ise yapılan araştırmalar dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların iş hayatına erkeklerle eşit katılımının küresel ekonomiye 12 trilyon dolar daha ekleyebileceğini gösteriyor. Bu yüzden herkes eli kalem tutan, yaptırım gücü olan herkes kadının adının daha çok duyulması için çaba göstermeli. Hayatı var edenler kadınlar için yaptıklarımız az diyenlerin etkinliği olacak Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi” dedi.


‘Zirvenin topluma ve özellikle Anadolu kadınına önderlik edeceğine ve rol model görevi üstleneceğine inanıyorum’…

Kadın Girişimciliğine Destek Zirvesi destekçisi Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay,” Sarıyer Belediyesi olarak kadınlarla ilgili topluma dokunan böyle bir zirvede bulunmak ve evsahipliği yapacak olmaktan gurur duyuyoruz. Zirvenin topluma ve özellikle Anadolu kadınına önderlik edeceğine ve rol model görevi üstleneceğine inanıyorum. Kadınlarımızı desteklemek üzere pek çok etkinlik düzenleniyor ve ödüller veriliyor. Ama önemli olan bu konuda sürdürülebilirliği sağlayabilmek. Kadın Girişimciliğine Destek Zirvemiz bu noktada önemli bir misyon üstleniyor” dedi.


Zirveye destek veren MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin şunları söyledi: ’’İş ve siyaset yaşamında kadın ve erkeklerin eşit oranda yer aldığı ülkelerde insanların ekonomik refah seviyeleri yüksek olduğu gibi; mutlu, huzurlu ve sürdürülebilir bir yaşam kalitesi ile demokrasi, hukuk sistemi ve eğitim sistemi de en üst düzeyde olmaktadır. Uzun yıllardır yürüttüğüm rektörlük görevlerim boyunca, önce İTÜ’de şimdi ise MEF’te bu bilinçle öğrencilerimizi ve kurumlarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Bu etkinliğin de ülkemizde kadın girişimcilere cesaret ve motivasyon sağlayarak öncülük yapacağına inanıyorum’’ dedi.


“Ekonomide Kadın Eli” ana temasıyla yapılacak Kadın Girişimciliğine Destek Zirve’si kapsamında, topluma rol model olmuş, ilham vermiş kadınları teşvik etmek üzere Yaratcılık, Sosyal Girişimci, Proje Geliştirme, Turizm, İklim Elçisi, Anadoluda Değer Yaratma, Yönetimde Başarı, Sivil Topluma Katkı, İletişim, Kadın Siyasetçi, İnsani Gelişmişlik, Yurtdışında Değer Katan, Sanat, Rol Model, Uzmanlaşma ve Markalaşma ile Büyük ödül kategorilerinde ödüller verilecek. İş dünyasından kadın derneklerine, yerel yönetimlerden merkezi yönetime, diplomatlardan gazetecilere kadar kamuoyu önderi pek çok ismin yer aldığı jüri tarafından belirlenen isimlere ödülleri Kadın Girişimcilere Destek Zirvesi sonrasında düzenlenecek Ödül Töreni’nde takdim edilecek.


Bu haber 630 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...