ALEMDAR: Rusya Krizi Uçak Düşürülmesiyle Başlamadı

ALEMDAR: Rusya Krizi Uçak Düşürülmesiyle Başlamadı

"Türkiye’nin Turizm cennetlerinden biri olan Bodrum İlçesinde 2016 yılı turizm sezonunda uluslararası turist kaybı yaşayarak olumsuz yönde etkilendiğini belirten Bodrum İsis Hotel Genel Müdürü Melih Alemdar, 2017 için Rusya krizinin iyiye gitmesi umutlarını artırdığını söyledi

03 Kasım 2016 - 20:59


"Türkiye’nin Turizm cennetlerinden biri olan Bodrum İlçesinde 2016 yılı turizm sezonunda uluslararası turist kaybı yaşayarak olumsuz yönde etkilendiğini belirten Bodrum İsis Hotel Genel Müdürü Melih Alemdar, 2017 için Rusya krizinin iyiye gitmesi umutlarını artırdığını söyledi. İşte Melih Alemdar’ın açıklamaları "






Türkiye’nin Turizm cennetlerinden biri olan Bodrum İlçesinde 2016 yılı turizm sezonunda uluslararası turist kaybı yaşayarak olumsuz yönde etkilendiğini belirten Bodrum İsis Hotel Genel Müdürü Melih Alemdar, 2017 için Rusya krizinin iyiye gitmesi umutlarını artırdığını söyledi. İşte Melih Alemdar’ın açıklamaları



Rusya Krizi Uçak Düşürülmesiyle 2016’da Başlamadı….

Aslında Rusya krizi  2015’de başladı. Evet iki ülke arasında ki  sorunlar düzeldi, ama ülkede hala kriz var asıl sorun bu. Buraya tatile gelebilmesi için maddi olarak iyi durumda olması gerekli ki gelebilsin. Ruble’nin dolar karşısında değer düşüşü var.  Zamanında bize oynadıkları oyun, bizim paramızın dolar karşısında düşüşü aynı şekilde Rusya’ya da yapıldı. Rusya’da kaybetti bu oyunu. Rusya’nın ekonomik krize girmesiyle Rus krizi başladı. Rusya krizi geçiyor evet, charterlara  izin verildi ona da evet, fakat ortada charter uçuşu yok. Charterlara izin verildi ama uçak yok ortada. Çünkü uçak şurda taksi durağı gibi orada duran araba değilki. Çağırın gelsin, bu adamlar 2016 planlamalarını çoktan yaptılar.

Uçak firmaları siz eğer bir acenta iseniz gidersiniz karşısına konuşursunuz. Dersiniz ki bana 20 uçak lazım işte nerden nereye, neresi ise şu kadar para tutuyor.  Yani uçakların parasını önceden ödersiniz. Artık ondan sonrası sizin hayatınızdır o uçaklar. Orda uçan her boş koltuk sizin zararınızdır. Parasını peşin ödemişsinizdir.

Umut verici bir tablo var…

Bir tanesi Rusya ile olan krizin iyiye gitmesi  yani 4milyon Rus’tan bahsediyoruz  bu önümüzdeki yıl 5milyon kişi olabilir. Ama ciroyu yakalayamayabiliriz.



Turizm’in başkenti Antalya

Bu yıl Antalya’da turizmciler çok panikledikleri için çok ucuz fiyatlar verdi. Önümüzdeki yıl  2014-2015 yıllarındaki fiyatları bile yakalayamayacaklar. Sorun bu. Bodrum’da da indirimler yapıldı. Turizm’in başkenti Antalya ama en iyi otelcilik İstanbul’da yapılıyor.  Bizde kendi yerimizi bilmemiz gerekir. Bodrum başka bir yer. Bodrumu tercih edenler  farklı Antalya farklı. Bodrum’a hiçbir yerden uçak yok. Antalya’ya her yerden uçak var. Biz Bodrum’a direk uçuş olmadığı sürece Bodrumu tercih ettiremeyiz.

 

Bizim otelimizin misafirleri on yıldır bile aynı kişiler bize geliyor. Biz hizmetin en kalitesini veriyoruz. Bugün hala açıksa bu bizi tercih eden müşterilerimiz hala bize rezervasyon yapıyor düşünün bugün gelecek bir misafini minumumda da olsa tutuyoruz elimizde. gaste.tv Otelimiz de çalışan personelin çoğunu göndermiyoruz. Müşterilerimiz 11 yıldır buraya gelince aynı garsonu görebiliyor, garsonlarımız müşterilerin ne içtiğini unutmaz, sevdiği yemekleri bilir.

15 Temmuz gecesi hepimiz gibi bizde inanamadık olanlara

Ağırlıklı yerli misafirlerimiz vardı, yabancı çok yoktu bu yaşanan krizlerden dolayı. Bizde televizyondan öğrendik, şaka sandık inanmadık bu olaylara hemen oteli aradım. Diğer otelimizi de aradım müdüre otele geçmesini söyledim. Bende hemen otele geldim. Misafirlerimize yola çıkmamalarını istedik. Gitmek isteyenler oldu ama sağlıklı olması açısından  kalmalarını istedik. Hatta paralarını iade ettik. Yaklaşık olarak on beş temmuz gecesi ve sonrası 300 bin TL tutarında bir iptal yaşadık. iadelerini  yaptık.  Ama şunu düşünmek lazım, ülkemiz çok ciddi bir virajdan döndü eğer bunun bedeli buysa biz bunu ödemeye razıyız. Yeter ki bu beladan kurtulalım dedik.  Ülkemiz için her şeyi yapmaya hazırız.

Bu haber 1357 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...