Dünyanın en kolay pankek tarifi

Dünyanın en kolay pankek tarifi

Hafta sonu kahvaltısı için aileniz ve dostlarınızla afiyetle yiyebileceğiniz bir pankek hazırlamaya ne dersiniz

07 Ocak 2017 - 08:19


Hafta sonu kahvaltısı için aileniz ve dostlarınızla afiyetle yiyebileceğiniz bir pankek hazırlamaya ne dersiniz. İhtiyacınız olan sadece bir şişe ve bir tava...


Pankek Nasıl Yapılır? – Kolay Pankek Tarifi

Bugün sizlere kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katacak, özellikle çocukların oldukça hoşuna gidecek ve kahvaltı sofralarınızda misafirlerinize özel bir sunumla ikram edebileceğiniz harika bir pankek tarifi vereceğiz.


Hem sabah kahvaltılarında hem de canınız farklı bir tatlı istediğinde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, eminiz ki tarif köşenizin vazgeçilmezi olacaktır. Pankek oldukça kolay hazırlanan bir tarif.


Kolay Pankek Tarifi için gereken malzemeler :

2 yumurta
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt
1,5 Su Bardağı Un
Kabartma Tozu
Vanilya
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ







Kolay Pankek Tarifi :
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırparak hazırlığımıza başlayalım. Kek gibi tatlı tariflerde öncelik her zaman yumurta ile şekeri çırpmaktır, bunu unutmayın. Daha sonra kalan malzemeleri de yumurta ve şeker karışımına ekleyelim. Pankek yapımında sıvı yağı genelde pankekleri pişirme aşamasında tavaya dökerler fakat bizim tavsiyemiz eğer gerçek bir pankek yapmak istiyorsanız yağsız tavada pişirin. Malzeme listesindeki 1 yemek kaşığı sıvı yağı karışımın içine eklerseniz zaten pişirme aşamasında teflon tava kullanacağınız için yapışma gibi bir sorun olmuyor. Malzemeleri hazırladıktan sonra yanmayacak şekilde hafif ateşte kızdırdığınız teflon tavanıza küçük bir kaşık yardımıyla pankek hamurunuzdan dökün. Eşit büyüklükte tavaya bıraktığınız pankek hamurunuz göz göz olunca arkasını çevirin ve diğer tarafını da süngerimsi bir kıvamda pişirin.



 

İşte bu kadar basit. Pankek tarifi nin kolay olduğunu söylemiştik. Pankekleriniz piştikten sonra üst üste dizip, üzerine çikolata ya da karamel sos veya bal gezdirebilir, etrafına da orman meyveleri serperek hoş bir sunum elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Bu haber 2681 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...