Hafıza ve ruh haline iyi gelecek 4 şey

Hafıza ve ruh haline iyi gelecek 4 şey

Hafıza ve ruh haline iyi gelecek 4 şey Doğru besinleri tüketmeyi önemseyin

05 Şubat 2017 - 08:12













Hafıza ve ruh haline iyi gelecek 4 şey
Doğru besinleri tüketmeyi önemseyin. Bu, özellikle gelecek yıllar için beden ve beynimizi korumak adına çok önemli. Peki ne yapmalısınız? İşte size 4 adımda, daha sağlıklı bir beyin ve ruh haline kavuşmanın formülü.












Zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve balıkyağı kullanın
Sağlıklı yağlar özellikle de beyin için çok faydalıdır. Günlük dozunuzu üç farklı yağdan alabilirsiniz. Eğer tuzlu bir yemek pişiriyorsanız polifenol ve tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan ekstra sızma zeytinyağı kullanın. Tatlı tariflerinde hindistancevizi yağını deneyin. Günde 1000 miligrama kadar balıkyağı takviyesi alabilirsiniz. Besinlerden alamama ihtimalinizin olduğu omega-3 yağ asitlerini balıkyağı takviyesiyle tamamlamış olursunuz.



Fitobesin zengini beslenin
Bitki ve bitkisel besinlerde bulunan fitobesinler beyin hücrelerinizi onarmaya yardımcı olan, kendiliğinden oluşan kimyasallardır. Her sabah fitobesin zengini yeşil çay, zerdeçal, zencefil, limon ve biberiye gibi besinlerle güne başlayarak maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Gün içinde çeşitli renklerdeki sebzeleri tüketerek diyetinize fitobesin eklemeye devam edin. Daha yoğun ve koyu renkli sebzeler daha fazla fitobesin içerir. Ancak kırmızıdan sarıya, yeşilden mora kadar her renkteki sebzeleri tüketmeliyiz.



Yavaş karbonhidratlarla beyni hızlandırın
Dirençli nişasta içeren yavaş karbonhidratları tüketmek beyin fonksiyonlarınızı hızlandırmaya yardımcı olabilir. Dirençli nişastalar kalınbağırsakta sindirilir. Bu da, iyi sindirim bakterilerini ve sağlıklı bir sindirim kanalını destekler. Sonuç olarak ruh haliniz iyileşir ve uzun vadeli beyin sağlığına katkıda bulunur. Dirençli nişastalar, piştikten sonra soğutulmuş patates, yulaf ezmesi, yerelması ve muzda bulunur.



İyi bakterileri destekleyin
Sağlıklı sindirim, sağlıklı bir beyin demek. Sindirim sistemindeki iyi bakterileri destekleyen probiyotik gibi besinler tüketmek aynı zamanda odaklanma ve ruh halinize de katkıda bulunur. Dr. Hyman süzme yoğurdun yanı sıra fermente soya fasulyesinden yapılan miso çorbası ve fermente turşu gibi farklı besinleri de denemenizi öneriyor.











Bu haber 1310 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...