Kahvaltı’nın mutlulukla bir ilişkisi var!

Kahvaltı'nın mutlulukla bir ilişkisi var!

Standart bir kahvaltı sofrasında olan şeyler yumurta, zeytin,peynir, domates ,salatalık,salam, tereyağı, reçel/bal gibi gıdalardır

29 Ağustos 2016 - 08:34

Standart bir kahvaltı sofrasında olan şeyler yumurta, zeytin,peynir, domates ,salatalık,salam, tereyağı, reçel/bal gibi gıdalardır.



Bunların yanında alternatif olarak işte kahvaltıda yiyebileceğiniz tarifler;

Yumurtalı Hafif Tost

1 dilim esmer ekmek
1 yumurta
2 tatlı kaşığı lor peynir
pul biber, tuz
yeşil soğan, dereotu

Bir dilim esmer ekmeği önce tost makinesinde ısıtıyoruz. Sonra bu ısıtılmış ekmeğin üzerine lor peyniri sürüyoruz. Üzerine lor peyniri sürülmüş bu nefis dilimi bir teflon tavaya hiç yağ koymadan koyup üzerine bir yumurta kırıyoruz. Birazcık tuz, birazcık pul biber, azıcık yeşil soğan ve dereotunu yumurtanın üzerine serpiştirdikten sonra kısık ateşte yumurta pişene kadar bekliyoruz. Ama yumurtayı çok da fazla pişirmiyoruz.

Klasik Krep

Malzemeler 
2.5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

 

Tarifi 
Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın. Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın. Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin. Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.
atlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz.

Fırında Yumurtalı Ekmek

1 adet bayat ekmek
250 gr beyaz peynir
3 adet yumurta
4-5 dal maydonoz
kırmızı pulbiber tuz
Ekmekleri yağlamak için margarin

Ekmekleri dilimleyin. Üzerlerine yağ sürün. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin. Peyniri bir kabın içinde ezin. Yumurtaları çırpıp içine ilave edin.Maydonozları ince kıyıp içene ekleyin. Karışıma tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın, afiyet olsun.

Bayat ekmekleri değerlendirmek için
Yarım ekmek (beyaz, kepekli, çavdarlı, susamlı istedinizi seçebilir yada hepsi bir arada olabilir)
Yarım su bardağı peynir (beyaz, kaşar, dİl vs)
1 küçük soğan
2 kaşık süt
1 yumurta
maydonoz
karabiber
kırmızıbiber

Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz. Ekmekleride lokma dan biar daha byük doğrayıp soğanlarla birlikte derin bir tavada çeviriyoruz ve biraz kızarmasını sağlıyoruz. Hemen ardından rendelenen yada elimizle parçaladığımız peynirleri koyuyoruz. 1-2 dakaika sonra sütle çırpılmış yurtayı koyup birlikte pişirıyoruz. karabibiber ve kırmızı biberi ilave ediyoruz. Tuz koymayalım . Çünkü ekmek ve peynir tuzlu. Kıydığımız maydonozlarıda koyup ocağı kapatıyoruz . Ve tavanın da kapağınıda kapatıyoruz. Domates ve salatalıkla süsleyip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN

Bu haber 5109 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...