Kayseri Sahabiye’de iki önemli temel atma töreni!

Kayseri Sahabiye'de iki önemli temel atma töreni!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü Sahabiye’de iki önemli temel atılacak.

09 Mart 2018 - 23:10

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Sahabiye’de iki önemli temel atılacak. Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılacak hayata geçirilecek olan okul ve caminin temel atma töreni 10 Mart Cumartesi günü yapılacak.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, sadece Kayseri’nin değil ülkemizin en önemli kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Sahabiye’de birinci uygulama etabında temel atma seviyesine, ikinci uygulama etabındaysa uzlaşma görüşmelerine başlanması aşamasına gelindi. 

Hızla devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamında Sahabiye’ye kazandırılacak yeni sosyal tesislerin de temelleri atılacak.

Temel atma töreniyle kentsel dönüşüm projesinin birinci uygulama etabı içerisinde kalan Şükrü Malaz İlkokulu’nun yerine inşa edilecek olan yeni okul ve Sahabiye Camii’nin yerine yapılacak yeni caminin temelleri atılacak. 24 dersliği bulunan ve laboratuvar, spor salonu, kütüphane gibi eğitim birimleri yetersiz olan mevcut okulun yerini tüm donanımlarıyla 36 derslikli yeni okul almış olacak.

Temel atma töreninde ayrıca 1978 yılında yapılan ve zamanla yıpranan 500 kişilik caminin yerine ise bölgenin ihtiyacına cevap verecek 1000 kişi kapasitesi yeni bir cami inşa edilecek. Okul ve caminin temel atma töreni 10 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te yapılacak.

Bu haber 901 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...