Kiptaş Süleymaniye Kentsel Dönüşüm Projesine Bu Yıl Başlıyor

Kiptaş Süleymaniye Kentsel Dönüşüm Projesine Bu Yıl Başlıyor

İstanbul’un tarihi semtlerinden Süleymaniye’de dönüşüm bu yıl başlıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm Kiptaş ve Fatih Belediyesi ortaklığında yapılacak…

08 Ocak 2018 - 21:15

İstanbul’un tarihi semtlerinden Süleymaniye’de kentsel dönüşüm 2018’de başlıyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de kentsel dönüşüm Kiptaş ve Fatih Belediyesi ortaklığında yürütülecek.

2006’da kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve 2010’dan bu yana yıkımların devam ettiği bölgede yıkılan konutların yerine depreme dayanaklı bin 528 adet konut yapılacak.

 

3 KAT İZNİ

Tarihi dokuya uygun olarak inşa edilecek bölgede Koruma Kurulu tarafından en fazla 3 kata izin verildi.
200 iş hanı ve yaklaşık 100 kadar konutun yıkıldığı Süleymaniye’de inşaatların 3 yıla kadar tamamlanması planlanıyor.

Kiptaş Süleymaniye projesinin yüzde 90’ını konut, yüzde 10’unu ise işyeri oluşturacak. Kiptaş Süleymaniye kentsel dönüşüm projesi kapsamında Haliç kıyısındaki Ragıp Gümüşpala Caddesi'nin bir bölümü yer altına alınacak ve üzeri yeşil alan yapılacak. Deniz kenarındaki yeşil alanın altı ise otopark yapılacak.
  
100 dönüm alan üzerinde yükselecek olan projede hak sahiplerinin yüzde 70’i mülklerini Kiptaş’a sattığı, yüzde 15'inin ise kendilerinin yapacağı öğrenildi. Geriye kalan yüzde 15'inin ise bazısına istimlak kararı alınırken, bazı konutlarla ilgili davaların ise  devam ettiği öğrenildi. 

Projenin ayrıntılarını Habertürk'e anlatan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, sürecin bu kadar uzamasının nedeninin mülkiyet problemleri olduğunu söyledi.

“PAHALI BİR PROJE OLACAK”
Maliyet hesabı yapmadıklarını ama pahalı bir proje olacağına dikkat çeken Yıldırım, arazi fiyatlarının pahalı olduğunu ve Koruma Kurulu tarafından getirilen 3 kat sınırının ister istemez projeyi pahalı hale getirdiğini ifade etti. 

Proje hakkında da bilgi veren İsmet Yıldırım, ada bazında iç bahçeli bir sistemde yapılacak konutların arasında mahalle kültüründe dükkanlar olacağını belirtti. Yıldırım, 1+1'den 5+1'e kadar çeşitli büyüklükte konutlar yapılacağını, plan dahilinde olmadığını ancak hak sahipleri birleşirse denize yakın yerlerde 10-15 odalı butik oteller olabileceğini de ifade etti.

Bu haber 1356 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...