Konutta Yeniden KDV İndirimi İsteniyor

Konutta Yeniden KDV İndirimi İsteniyor

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, geçen yıl yapılan konutta KDV indiriminin satışlara faydası olduğuna yeni bir KDV indirimi daha talep ettiklerini söyledi…

18 Şubat 2018 - 16:46

Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarındaki gerilemeye dikkat çekerek, konutta yeniden KDV indirim talep ettiklerini söyledi.

Geçen yıl yapılan KDV indiriminin faydasını gördüklerini belirten Yenigün, KDV indirimini yeniden talep ediyoruz dedi.

AA muhabirine konuşan Yenigün, konut satışlarındaki düşüşün talep azlığından kaynaklı olduğunu belirten Yenigün, balon iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

KDV indiriminin piyasayı canlandıracağını vurgulayan Yenigün, O kadar konut stoku ihmal edilemez. Vergi indirimiyle piyasa canlanır, satış olmayınca küçük firmalar, taşeronlar, aşağılara kadar sektörler etkileniyor." Ifadesinde bulundu.

Demir fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 50 arttığına dikkat çeken Yenigün, "Demir, ham madde, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle müteahhitlere fiyat farkı ödenmesini talep ediyoruz. Bu kapsamda bir çalışma yaparak Başbakanlığa sunduk, idarelerle çalışılıyor, biraz zaman alabilir." dedi.

Bu haber 973 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Krediyle konut alacak EYT’lilere çifte fırsat
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin – 4 milyon TL, kiralar ise 2–10 bin TL aralığında değişiyor
Gayrimenkulde ilgi odağı olan Çekmeköy’de konutlar 700 bin –...