Dünya devi Levi’s’tan Eroğlu Holding’in denim şirketi...

Dünya devi Levi's'tan Eroğlu Holding'in denim şirketi DNM'e büyük ödül

10 milyon dolar yatırımla su tasarrufu ve geri dönüşümün lideri oldu

02 Haziran 2017 - 10:08 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 12:49

10 milyon dolar yatırımla su tasarrufu ve geri dönüşümün lideri oldu

 


Eroğlu Holding’in Mısır’ın Dimyat şehrinde faaliyet gösteren denim kumaş fabrikası DNM, Levi Strauss&Co tarafından sınıfının en iyisi seçilerek “Best in Class Mill” ödülünü aldı. DNM bu ödüle, Levi’s’ın Red Tab Women serisi için ürettiği yüksek performans ürünü ile layık görüldü. DNM aynı zamanda, yüzde 40 oranında kaynağından su kullanımını azaltan ve kullandığı suyun yüzde 94,3’ünü geri dönüştüren teknolojiyle Levi’s’tan WATER MILL sertifikasını alan ilk denim kumaş üreticisi de oldu. DNM’e ödül, Bangkok’ta Levi’s’ın tedarikçileri ile buluştuğu Levi’s-Vendor Summit Awards’ta verildi.

 

DNM fabrikasında 10 milyon dolar yatırımla kurdukları atık su dönüşüm tesisinde, su tüketimini en aza indirmek için geleneksel biyolojik arıtma sistemi yerine kapalı devre arıtma sistemi kullandıklarını vurgulayan Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu şunları ifade etti:

“Levi’s tarafından dünyada ilk kez DNM’e verilen Water

 

Bölgenin en büyük denim fabrikası

Mısır Dimyat’taki DNM ile bölgedeki en büyük entegre denim kumaş üreticisi olduklarını ve global denim markalarına hizmet verdiklerini belirten Eroğlu şunları söyledi:

“Ar-ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürerek doğa dostu üretim yapıyor, aynı zamanda yüksek tasarruf sağlıyoruz. 7 ayrı filtreleme işlemiyle üretimde kullanılan suyu yüzde 94,3 oranında geri dönüştürerek yeniden üretime kazandırıyoruz. Su tasarrufunun öneminin çokça arttığı günümüzde DNM bu çalışmalarıyla Levi Strauss&Co tarafından “WATER

 

Marks & Spencer’dan Eco Laundry sertifikası

Eroğlu Holding, 30 yılı aşkın sektörel tecrübesiyle tüm fabrikalarında azalan su kaynaklarının tasarrufunu ön planda tutarak üretim yapıyor. Bu doğrultuda fabrikalarında süreç iyileştirme ve enerji yönetimi faaliyetleri üzerinde çalışan Eroğlu Holding, 2016 yılında çevre dostu üretim faaliyetleriyle dünyaca ünlü İngiliz giyim markası Marks&Spencer tarafından verilen “Eco Laundry” sertifikasının da sahibi olmuştu. Marks&Spencer’ın verdiği “Eco Laundry” Ekolojik Yıkama Ünitesi sertifikasını alan ilk firma olan Eroğlu Giyim, dünya üzerindeki standartları belirleyen ilk üretici firma oldu.

 

 

Bu haber 1236 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...