YDA GROUP TAHVİL İHRACI

YDA GROUP TAHVİL İHRACI

YDA’nın tahvil ihracı piyasalara moral verdi

18 Temmuz 2016 - 17:00

YDA’nın tahvil ihracı piyasalara moral verdi


Türk Lirası cinsinden 4 yıl vadeli 200 milyon liralık tahvil ihracına çıkan YDA Group, son yılların en büyük özel sektör tahvil ihracına imza attı. En uzun vadenin 3 yıl olduğu Türkiye borçlanma araçları piyasasında, daha önce hiç test edilmemiş 4 yıl uzun vadeli, aynı zamanda düşük faizli ve yüksek rakamlı ihraca, 250 milyon lira talep geldi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) 70 milyon liralık tahvil aldığı ihraca, aralarında yabancı ortaklı bankaların, portföy yönetim ve sigorta şirketlerinin de bulunduğu yabancı ve yerli yatırımcılar katıldı.

'ÇILGINLIK' DEDİLER
YDA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, tahvil ihracını olumsuz gelişmelere karşı gerçekleştirdiklerini belirtti. Arslan, şunları kaydetti: "Hain darbe girişiminin ardından S&P'nin ülkemizin kredi notunu düşürmesi, OHAL ilan edilmesiyle piyasalarda yaşanan moral bozukluğu nedeniyle bazı bankaların dahi planlanmış tahvil ihraçlarını geri çektikleri bir ortamda, böyle bir ihraca çıkmanın çılgınlık olduğunu söyleyenler oldu ama biz, tüm dünyaya, 'ülkemize ve ekonomimize güvendiğimizi göstermenin en doğru zamanı' dedik, 'mesele, memleket meselesi' dedik ve ihracımızı gerçekleştirmeye karar verdik." Ulusal ve uluslararası sıkıntılara rağmen 200 milyon lira tutarla çıktıkları ihraca gelen yoğun talep neticesinde, toplam ihraç tutarını 250 milyon liraya çıkardıklarını bildiren Arslan, Türkiye sermaye piyasalarında bugüne kadar hiç olmamış bir vadeyle, ülkenin borçlanma araçları piyasasında ilk defa gerçekleşen 4 yıl vadeli özel sektör tahviliyle büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti.

HIZ KESMEDEN YATIRIMA DEVAM
Hüseyin Arslan, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimini destekleyen yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Arslan şöyle devam etti: "Yeni Türkiye için, ortak geleceğimize katkı sağlamak için, milli birlik ve beraberlik içinde ülkemiz için daha çok çalışacağız. Büyük Türk milletinin el ele vererek ve kenetlenerek bu zorlu günleri de en kısa sürede atlatacağına tüm kalbimle inanıyor, ülkemizin ve asil milletimizin hiçbir zaman bir daha böyle zor günler, ihanetler yaşamamasını, milli birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum


Bu haber 919 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Ev Aletlerini Verimli Kullanma Rehberi
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik Bir Arada
Mimari Harikası Dubleks Prefabrik Evler: Estetik ve Fonksiyonellik...